Hirdetés

Hogyan folytatódott volna Darkseid története Az Igazság Ligája 2-ben és 3-ban?

|

Még ha a DC-gonosz útja máris véget érhetett a Zack Snyder: Az Igazság Ligájával, az nem titok, mi történt volna vele a tervezett folytatásokban.

Hirdetés

Figyelem, a cikk spoilereket tartalmaz a Zack Snyder: Az Igazság Ligájával, valamint annak tervezett (de jelen állás szerint meg nem valósuló) folytatásaival összefüggésben!

A karakter, akit a Batman Superman ellen: Az igazság hajnalában még csak megpedzegettek, Az Igazság Ligája moziváltozatából viszont kivágták - pedig abban mutatkozott volna be -, hogy aztán majd' négy évvel később kvázi visszamentsék a filmbe, de végül azzal a lendülettel el is gáncsolják élőszereplős pályafutását. Hát, nagyjából így lehetne körülírni Darkseid útját abban a DC filmes univerzumban, melyben Zack Snyder eredeti tervei szerint bizony fontos szerepet játszott volna a későbbiekben, ahogy abba a nemrég debütált Zack Snyder: Az Igazság Ligájával végre beavattak minket.

Hirdetés

Igen ám, de az elmúlt hetekben végképp tisztázódott Snyder DC-filmjeinek sorsa: hiába tervezett a rendező már évekkel korábban is ötfilmes történetívvel - benne voltaképp saját Igazság Ligája-trilógiájával -, a Warner legutóbbi nyilatkozatai alapján nem fognak továbbhaladni Snyder ez irányú terveivel, ahogy nemrégiben más, régóta formálódó DC-projekteket is felfüggesztettek, köztük azt a New Godsot is, amiben a jelek szerint a Ray Porter által megformált Darkseid is kiemelt jelentőséggel bírt.

Csakhogy, miként abból Az Igazság Ligája négyórás rendezői változata sem csinál titkot, az antagonista Az Igazság Ligája Snyder-féle második és harmadik részében is szintúgy tiszteletét tette volna. Sőt, a rendező szívélyes rendelkezésre állásának hála mára már sok mindent megtudhattunk a tervezett folytatások történetéről, benne a mostani formájában minden bizonnyal végképp elkaszált Darkseidról is.

Az előző (egyben utolsó) rész tartalmából

Csak egy gyors emlékeztető azoknak, akik már el is felejtették, hogy igenis nemrég volt ez a bizonyos Snyder Cut: története szerint Darkseid - egykori nevén Uxas - otthona, az Apokolips hordáival már évezredekkel ezelőtt megjárja a Földet, de akkor az emberek, az amazonok, az atlantisziak és az Olümposz istenei a Zöld Lámpások egyikével kiegészülve gondoskodnak arról, hogy se az Életellenes Egyenletet ne találhassa meg, se az Anyadobozok ne alkothassanak egységet és terraformálhassák a bolygót. Csatlósa, Steppenwolf, hogy visszaszerezze Darkseid bizalmát, ugyebár később maga is megpróbálkozik az Anyadobozokkal, miközben szóban forgó karakterünket sem feledi természetesen a film. Egészen pontosan Cyborg és Batman vízióin, ismertebb nevükön a Knightmare-jeleneteken keresztül láthatjuk azt a szörnyű, Darkseid uralta jövőképet, minek beköszöntével nemcsak a Liga két tagja, Wonder Woman és Aquaman hal meg, hanem a feltámadt Superman szerelmét, Lois Lane-t is megöli főgonoszunk, hogy ennek hatására az Életellenes Egyenlet a maga uralma alá vonja az Acélembert, ő és Darkseid pedig a bolygót.

Mint ismeretes, Flash a kritikus pillanatban visszatekeri az időt, ennek hála pedig a film végén mégsem egyesülnek az Anyadobozok, illetve Steppenwolfot is likvidálják. Csakhogy Darkseid már akkor és ott kijelenti, hogy senki sem állhatja útját annak, hogy egy napon mégis megkaparintsa az ominózus Egyenletet.

Az Apokolips visszavág

Nagyjából itt kanyarodtunk volna rá Az Igazság Ligája 2-re, ami, ahogy azt már az "első" film is elhintette, Lois halálát is tartalmazta volna. Darkseid ugyanis a film egy pontján önnönmaga lépett volna színre a Földön, mire a vele csatába szálló Superman pont Batmant kérte volna meg addig Lois megvédésére, akibe Snyder eredeti tervei szerint Bruce Wayne egy filmmel korábban bele is szeretett. A stúdió végül elkaszálta az ötletet, jóllehet a végkimenetelen ez se változtatott volna: egy óvatlan pillanatban a nő meghal, ami után Supermant elragadja a hév, no meg az Életellenes Egyenlet, és végül bekövetkezik az apokalipszis, tehát a Knightmare is immáron valósággá válik. 

Mindeközben, mint annak láthattuk is jelet, Lex Luthor is építgeti a maga brancsát, noha pont az a Deathstroke nem lett volna annak elvileg tagja, aki amúgy tényleg a kopasz karakter színe elé is járul a Snyder Cutban. Mindenesetre Luthor gonosz csapata - Dr. Poison, Fekete Manta, Óceán Mester, Captain Cold és Rébusz - ekkortájt végzett volna Aquamannel és Wonder Womannel, Rébusz pedig, mielőtt Batman szeme láttára végezne magával, még az Egyenlet megfejtésébe is besegített volna.

A DC ura

A harmadik felvonás tehát már évekkel később, a többször is előrevetített Knightmare-ben játszódott volna, ahogy Batman és a többi túlélő, nos, túlélősdit játszanak - köztük Jokerrel, akit amúgy csak a Snyder Cut elkészítése során írtak hozzá a történethez. Superman idővel rájuk talál és végez velük, kivéve Flashsel, akinek egy megbuherált Anyadoboznak hála épphogy sikerül visszautaznia az időben, hogy elmondja a múlt Bruce Wayne-ének azt, amit a Batman Superman ellenben is hallhatunk, azaz hogy Lois Lane a kulcs. A Sötét Lovag ekkor már tudta volna, hogy amikor eljön az ideje, fel kell áldoznia magát nemcsak Loisért, de a világ megmentéséért is. Így is tett volna, szóval Supermant sem ejti rabságba az Egyenlet, csakhogy Darkseidot ennek ellenére is meg kellett volna még valahogyan fékezni.

Snyder korábbi interjúkban már párhuzamot vont saját trilógiája és A Gyűrűk Ura között - minden bizonnyal azért, mert az utolsó Igazság Ligája-film bizony egy masszív, a DC világának minden népét mozgósító végső csatában csúcsosodott volna ki, amiben Aquaman vezeti az atlantisziakat, Diana Themüszkira seregeit, míg Superman és Flash a földieket, hogy végső soron - természetesen - diadalt arassanak Darkseid felett. A hősi halált halt Batman emléke ezután Superman és Lois közös gyermeke révén élt volna tovább (ne feledjük, hogy Lois mellett nem véletlenül láthatunk terhességi tesztet a Snyder Cutban), akit nemcsak hogy Bruce-nak neveztek volna el, de idővel ő maga vált volna az új Batmanné is.

Isten halott

Egy ideig úgy tűnt, Darkseidnak Az Igazság Ligája-trilógián túl, az Ava DuVernay és Tom King által közösen írt New Gods című filmtervben is nagy szerepet szánnak - egészen addig, amíg a Warner pár hete fel nem függesztette a teljes projektet, állítólag azzal az amúgy elég furcsa szándékkal, hogy több idő telhessen el Darkseid Snyder Cut-beli, valamint azt követő újabb felbukkanása között.

Ava DuVernay és Tom King

Nos, bármi is legyen az igazság, jelen állás szerint nagyon úgy tűnik, hogy Darkseid élőszereplős filmes pályafutásának vége, legalábbis ebben a formájában, és teljes történetét immáron interjúkba és cikkekbe foglalva kell, hogy megismerjük. Ha valaha is visszatér mozifilmekbe a karakter, arra szinte kizárt, hogy Snyder tolmácsolásában kerüljön sor. Kivéve persze, ha a filmes eredeti terveinek befejezéséért kampányoló #RestoreTheSnyderVerse évekkel később hasonló szintekig és eredményekig jut el, mint anno a #ReleaseTheSnyderCut - habár erre nem látunk sok esélyt, és valószínűleg Snyder sem véletlenül mesélt most már ennyire részletesen füstbe ment terveiről.

Ti bánjátok, hogy előreláthatólag már sosem láthatjuk filmen a Snyder-féle Darkseid további történetét? Írjátok meg kommentben!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)