Hirdetés

Hogyan folytatódhat a Gen V és mit jelent a lezárás a The Boys 4. évadára nézve?

|

Ezernyi kérdést vet fel a Gen V fordulatokkal teli fináléja, ezek kapcsán kezdtük el keresni a válaszokat.

Hirdetés

Véget ért a The Boys spin-off sorozatának, vagyis a Gen V-nek az első évada, kritikánkban pedig nem győztük dicsérni a mellékágat, ami nem csak képes volt hozni az alapsorozatban megkedvelt színvonalat, hanem végérvényesen bebizonyította, hogy Eric Kripke sorozatának egyáltalán nincs szüksége a képregényes alapokra, hiszen ez az új sztori még annál is távolabb ment Garth Ennis eredeti képregényeitől, mint anno a The Boys. A recept tökéletesen működött, a Gen V első évada pedig óriási fordulatokkal zárt, nem is lehetett kérdés, hogy idővel érkeznie kell a folytatásnak. 

Az illetékesek még október folyamán bejelentették, hogy senkinek sem kell izgulnia, el fog készülni a Gen V második szezonja, a finálé viszont nem csak ennek kapcsán adott okot a elmélkedésre, hiszen a befejezésnél sikerült pár cameó segítségével egészen szorosra húzni a kapcsolatot az alapsorozat, vagyis a The Boys és a spin-off között. Most egyrészt annak okán indítunk el egy gondolatmenetet, hogy mire számíthatunk majd a Gen V második etapjában, másfelől pedig arra is választ keresünk, hogy vajon milyen hatással lehet a The Boys 4. szezonjának sztorijára a spin-off története.

Mondanunk sem kell, hogy most masszívan spoileres anyag következik, amit csak és kizárólag azok számára ajánlunk, akik látták már a Gen V első évadát. Éppen ezért egyébként nem fogunk minden alapvetést megmagyarázni, úgy kezeljük a cselekményt, hogy azzal már minden olvasó tisztában van.

Hirdetés

Hősből közellenség

Hatalmasat fordult a világ a Gen V főszereplőjével, Marie Moreau-val az utolsó rész végén. Ő volt ugyebár a Godolkin Egyetem védelmezője, a hős, és a fináléban is meg akarta menteni az embereket, ha ő nincs, akkor simán lehet, hogy a Vought International vezetői sem ússzák meg azt a mészárlást, amit Cate és Sam rendeztek a kampuszon. Mégis, a hirtelen az égből alászálló Hazafi nem a tényleges támadókat, vagyis Cate-et, Samet és az Erdőből kiszabadított szupikat támadta meg, hanem Marie-t lőtte mellkason lézerszemével, mondván a lány saját fajtája ellen fordult. Nem csak a hétköznapi emberek számára halálos Hazafi ezen támadása, a szupik nagyját is azonnal megöli a lézerpillantásával, de a jelek szerint Marie annyira erős, hogy még ezt is gond nélkül át tudta vészelni. Más kérdés, hogy egy ajtók nélküli teremben ébredt fel a barátaival, a híradásokból pedig tudjuk, hogy a hivatalos narratíva megfordította a valóságot, az egész esetet úgy sikálták el a Vought illetékesei, hogy a sajtóban épp Marie, Emma, Jordan és Andre lett a rosszfiú, őket vádolták a támadással és a gyilkolászással, a Godolkin új védelmezőinek pedig Cate-et és Samet kiáltották ki. 

Egyelőre nem tudni, hogy egészen pontosan ki is tartja fogva ebben a laborszerű teremben a négy szupit, de elég valószínű, hogy vagy maga a Vought International vagy annak valamelyik kapcsolt szervezete állhat a háttérben. Első körben innen kell majd megpattanniuk a srácoknak, elég valószínű, hogy a második évad eleje ennek a szökésnek a kitervelésével, illetve megvalósításával fog eltelni. 

Arra mondjuk lesz idejük az ifjaknak, hogy felmérjék, egészen pontosan meddig is terjednek a képességeik határai. Erős utalásokat kaptunk arra, hogy Marie akár még Hazafinál is erősebb lehet, a második évad szépen felvezetheti azt, ahogy teljesen az urává válik szuperképességének. Azt már láttuk, hogy a láthatatlan Maverickkel is simán el tud bánni, ha érzi annak véráramát, a lehetőségek pedig tényleg közel határtalanok. Emma is nagy fejlődésen esett át, hiszen korábban csak evéssel tudta megnövelni a méretét, vagy épp hányással lecsökkenteni azt, viszont a fináléban pusztán az érzelmei segítségével is összezsugorodott. Sokkal egyszerűbb dolga lesz a jövőben, ha ennyire urává válik a képességének, és úgymond magától tudja majd váltogatni a méretét, nem kell ehhez étel. Jordan alapból is egy nagyon erős karakter, őt nem kell félteni, Andre kapcsán viszont aggodalomra ad okot az, hogy kiderült, édesapjánál súlyos egészségkárosodást váltott ki a képességének használata, a fiúra pedig ugyanez a sors vár. Mérget vennénk rá persze, hogy ez nem fogja visszatartani Andrét, de könnyen lehet, hogy pont ezért kell majd  elbúcsúznunk tőle a második évadban, elképzelhető, hogy mondjuk pont a szökés alatt használja oly mértékben a képességeit, mozgat meg annyi fémet, hogy azt nem bírja már el a teste.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Godolkin új védelmezői 

A másik oldalon pedig ott van Sam és Cate. Cate esetében is komoly erőnövekedésről beszélhetünk, amióta nem szedi a korábban Indira Shetty által beletukmált bogyókat, nem igazán gyengül le attól, hogy használja a képességeit és manipulálja mások elméjét. Bár az utolsó részben Marie letépte az egyik karját, egy ilyen sérülés a szupiknál még nem a világ vége. Az igazi kérdés inkább az lesz, hogyan birkózik meg új szerepével. Megpróbálja játszani a hőst, vagy épp ellenkezőleg, meg akar szabadulni ettől a titulustól és a vele járó kötöttségektől. Azzal, hogy hőst csináltak belőle, pont az áhított bosszút vették el Cate-től, és nem lennénk meglepve, ha ő nem engedné el annyira könnyen a dolgot, címlapokon szereplő, ünnepelt hősből tehát megint másodpercek alatt szupergonossszá alakulhat.

A mentálisan sérült, meggyötört Sam esetében sem egyértelmű, meddig tart majd ki Cate hatása, hiszen a lány ugye teljesen kikapcsolta a fiú érzelmeit, Sam pedig így egy engedelmes gyilkológéppé változott, de itt is könnyedén fordulhat a kocka, lehet, hogy épp Sam lesz az, aki kiszabadítja a korábban említett négyest a Vought karmaiból - pont úgy, ahogy őt szabadította ki korábban Emma. Mivel halott testvére tévképzetek formájában folyamatosan megjelenik neki, arra is számítani lehet, hogy Patrick Schwarzeneggertől sem kell véglegesen búcsút vennünk, és ha csak ilyen formában, de Aranyifjú is velünk marad.

És mi lesz a fiúkkal?

Az elég világosnak tűnik, hogy a Gen V sztorija nem fogja átvenni a narratíva irányítását a The Boys 4. évadában, de azért semmiképp sem lehet véletlen, hogy Hazafi mellett még egy kulcskarakter felbukkant a fináléban, nevezetesen a Karl Urban által alakított Billy Butcher. Bár Butcher felfedezte az Erdő romjait, és biztosan nyomozni is kezd majd ezzel összefüggésben, sokkal valószínűbbnek tűnik, hogy a két sorozat közötti legnagyobb kapocs az a Victoria Neuman lesz, aki mint kiderült, pontosan olyan hemokinetikus képességekkel bír, mint Marie Moreau. Neumant láttuk már akcióban, tudjuk, hogy pillanatok alatt képes lerobbantani bárkinek a fejét, így logikusnak tűnik, hogy kellő gyakorlással, erejének fókuszálásával Marie is hasonló dolgokat tud majd véghez vinni. Különleges képességein túl viszont Neuman azért is hatalmas fenyegetést jelenthet a The Boys új szezonjában, mert a Gen V végén hozzá került az a kifejezetten szuperhősök ellen kifejlesztett vírus, amit az Erdőben hoztak létre. 

Ez a vírus hétköznapi emberekre teljesen ártalmatlan, a szupikat azonban nagyon rövid idő alatt teljesen felemészti. Mostantól kizárólag Neumanen múlik, hogy mihez kezd vele, és egy pillanatig se legyen senkinek kétsége afelől, hogy ha úgy látja jónak, akkor ő bizony fel is fog használni minden rendelkezésére álló eszközt. 

Neuman egyébként abban is segíthet Marie Moreau-nak, hogy a lány valahogy végre újra találkozhasson húgával, akit azóta nem látott, hogy képességeinek megjelenésekor megölte a szüleiket. Testvére azóta nem is akar hallani róla, de elég egyszerű lenne úgy csavarni párat a történeten, hogy az ifjabb Moreau lány is fontos szereplővé lépessen elő. Ezen felül pedig természetesen mostantól fogva szabad az átjárás a tévésorozatok között, akár a The Boys negyedik szezonjában felbukkanhat bárki a Gen V-ből, akár fordítva is elképzelhető a dolog. Az ilyen cameók nagyon sokat hozzá tudnak tenni az univerzumépítéshez, eddig pedig azt tapasztaltuk, hogy az alkotók nem esnek át a közmondásos ló túlsó oldalára, és nem ezzel akarják eladni a végső produktumot. Oly sok más aspektushoz hasonlóan ezen a téren is elkerülik a mainstream képregényfilmek csapdáit.

A Gen V pontosan azért annyira érdekes, mert nem tudunk visszanyúlni a képregényekhez, nem lehet az eredeti füzetek alapján legalább nagyjából belőni azt, hogy merre megy majd tovább a sztori. Az viszont biztos, hogy Eric Kripke kezében jó helyen van a gyeplő. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)