Hirdetés

Garantáltan felfordul a gyomrod ettől a filmtől, amit több országban tiltottak be, mint bármelyik másikat

|

Egész pontosan 31 országban került tiltólistára az alkotás.

Hirdetés

Idén is számos belépővel gyarapodott a horrorfilmek tábora, így minden bizonnyal nem panaszkodnak a műfajt kedvelők. Olyan ígéretes alkotások láttak napvilágot, mint a Beszélj hozzám, az Gonosz halott: Az ébredés, vagy éppen a Végtelen víztükör. Ráadásul beköszöntött az október, ami hivatalosan is a műfaj csúcsra járatásának az időszaka, így egy rettegésben igen gazdag hónap előtt állunk.

Azonban kanyarodjunk vissza az időben és evezzünk kicsit más vizekre, egészen pontosan azokra, ahol gyakran a "horror" szó már kevés volt ahhoz, hogy leírja a vásznon látottakat. Történt ugyanis 1981-ben, hogy az olasz rendező és író, Umberto Lenzi örökre beírta magát a horrorfilmes rekordok könyvébe, hiszen a Cannibal Ferox névre keresztelt alkotása a valaha volt legtöbb országban betiltott filmmé avanzsálódott, amit azóta sem sikerült letaszítani a trónról.

Hirdetés

A történetben Kolumbiában járunk, ahol egy fiatal lány, Gloria egy esőerdő meglátogatására készül, hiszen szilárd meggyőződése, hogy a kannibalizmus nem több egy mítosznál. Az elméletének bebizonyítására szervezett kiruccanáson vele tart még bátyja, Rudy, és az egyik barátja, Pat. Az események hamar bonyolódni kezdenek, amikor is összefutnak egy drogdílerrel, Mike-kal, aki éppen üzlettársát, Joe-t próbálja ellátni, akit a térségben élő kannibálok sebesítettek meg.

Rövidesen kiderül, a két fickó bőven tett azért, hogy magukra haragítsák a térségben élő népeket. Azért érkeztek ugyanis a területre, hogy kihasználják a kannibálok fehér emberekbe vetett bizalmát, ezzel nagy mennyiségű kokainra és smaragdra szert téve. A további történések nagyjából ebből az alaphelyzetből bontakoznak ki, és nem nehéz kitalálni, hogy nagyjából hova futnak ki. Természetesen nem sokan maradnak majd életben a kirándulás végére.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A történetnél azonban sokkal érdekesebb a film sorsa, és az, hogy pontosan miért is keltett ekkora felháborodást a megjelenést követően. Természetesen már csak önmagában a kegyetlen gyilkosságok és a filmben bemutatott valódi állatkínzások (amit maguk a film készítői is megerősítettek) is elég okot adtak arra, hogy számos országban betiltásra kerüljön. Mindezek mellett a speciális effektek hiányában Lenzi például abból a célból, hogy a nyitott emberi testek belsőségeit a lehető legvalóságosabban tudja ábrázolni, igazi állatbelsőségeket használt.

Természetesen ennek mentén számos jelenet van a filmben, ahol a bennszülöttek nyers szerveken csámcsognak, de ez még nem minden. Erre jöttek rá olyan dolgok, mint például az élőkukac-evés és a különböző nemi szervek premier plánban történő megcsonkítása, esetlegesen teljes amputálása, amik szintén nem vesztek kárba, és elfogyasztásra kerültek a mutatvány után.

Ráadásul az erőszak mellett ott volt a film azon társadalmi aspektusa, melynek értelmében az emberek elnyomók elleni fellázadását figyelhettük meg, akik kiszolgáltatott helyzetükből adódóan lényegében csak az igazságot keresték a két férfi erőszakos cselekedeteit követően. Ez egy olyan gondolat volt akkoriban, aminek mentén minden bizonnyal magára ismert a korabeli társadalom, így sokaknak az érdeke volt az, hogy a filmet, amennyire lehet, szőnyeg alá söpörjék, de persze ez már csak egy "apróság" volt a gyomorforgató jeleneteken felül.

Ha valami oknál fogva késztetést éreznétek a film megtekintésére, akkor ezt tényleg csak saját felelősségre tegyétek, ugyanis egyes jelenetek örökre beleéghetnek a szemetekbe és az agyatokba egyaránt. Nem csoda tehát, hogy a Cannibal Ferox 31 országban került betiltásra, amivel még a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerült, és minden bizonnyal a jövőben nem igen lesz egy potenciális trónfosztásra alkalmas jelölt, aminek azért mi titkon örülünk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)