Hirdetés

Elkészült az utolsó The Beatles-szám: itt a Now and Then

|

Úgy tűnt, soha nem sikerül már befejezni, de a Peter Jackson által használt technológia segítségével mégis megszülethetett.

Hirdetés

Minden idők egyik legmeghatározóbb zenekara, a The Beatles ugyan hamarabb feloszlott, mint amennyi év alatt egy átlagos magyar zenekar egyáltalán be tud futni (hacsak nem a Carson Comáról beszélünk), mégis legendássá váltak. A tagok a banda 1970-es szétszéledése után sem hagytak fel a zenéléssel, John Lennon is rögzített még demókat, amiket 1994-ben Yoko Ono bocsátott a még élő tagok, Paul McCartney és Ringo Starr rendelkezésére.

Ezek minősége hagyott némi kívánnivalót maga után. 1995 februárjában még Paul, George és Ringo próbáltak belőle valami hallgathatót alkotni, de akkor még nem voltak adottak a technikai feltételek ahhoz, hogy megmentsék a Lennon által gyenge minőségben felvett vokált.

Hirdetés

Most, a mesterséges intelligencia segítségével azonban már ez sem jelentett akadályt, a Peter Jackson által a Get Back dokumentumsorozatnál is használt megoldás segítségével sikerült leválasztani a vokált a zongoráról, és így megszülethetett a legutolsó The Beatles szám, a Now And Then. 

Ehhez is társul egyébként egy dokumentum-rövidfilm, ezt alább tekinthetitek meg.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)