Hirdetés

Elképesztő dolgon megy a hiszti Amerika Kapitány Twitter-fiókján

|

A Marvel csak a bemutatásra váró animációs sorozatát akarta promózni, de nem lett jó vége.

Hirdetés

Manapság már semmin sem lepődünk meg, ha közösségi médiás botrányokról van szó, hiszen a mindenkinek szócsövet nyújtó platformok népét a legkülönbözőbb, sokszor ártatlannak tűnő dolgok is képesek kiakasztani.

Valami ilyesmi most a helyzet Amerika Kapitány karakterének hivatalos Twitter-profilján, ahol éppen azon háborog néhány követő, hogy az alternatív történetszálakat bemutató What if…? című animációs sorozat népszerűsítésének keretében a Marvel ideiglenesen Peggy Carter karakterének szenteli a fiókot.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a szériában Carter fogyasztja el a szuperkatona-szérumot, így Captain Carter néven ő lép a hős helyébe, amit most egy darabig a hivatalos kapitány-profil is tükröz.

Hirdetés

Az ilyen időszakos átnevezések és profilkép-cserék megszokott eszköznek számítanak az online marketingesek repertoárjában, némelyek azonban most kimondva-kimondatlanul rasszizmust látnak a lépés mögött. Amerika Kapitány Twittere ugyanis néhány hónapja már a fekete Sam Wilson karakterével (Anthony Mackie) futott, aki A Sólyom és a Tél Katonájában vette át a Rogers visszavonulásával gazdátlanná vált pajzsot.

Talán az alábbi poszt szemlélteti legjobban a furcsa reakciókat, melynek elkövetője azt fejtegeti, hogy szegény Sam Wilson mindössze egyetlen percig lehetett Amerika Kapitány, csak hogy a Marvel máris lecserélje egy fehér nőre:

Egy másik, nemzeti érzelműbb webharcos viszont azon értetlenkedik, hogy miként is kerülhetett egy brit viseletben feszítő karakter Amerika Kapitány fiókjára, ami szintén nagyon fontos kérdés lehet mindannyiunk életében, lássuk be:

Finoman fogalmazva sem esett hát le mindenkinek a poén, hogy a What if…? pontosan erről szól: olyan sztorikról, melyekben nem a megszokott módon alakult a szuperhős-történelem. A sorozat pont ezért ígéretes, hiszen nem csak Peggy Carterből csinál szuperkatonát, de Tony Starkból sem lesz benne Vasember, mivel itt maga Killmonger menti meg a konvoját lerohanó terroristáktól.

Szerencsére persze többen vannak azok, akik képesek helyén kezelni a széria twitteres kampányát. Az alábbi poszt például higgadtan igyekszik elmagyarázni, hogy miről van szó, türelemre intve háborgókat.

Az eset mindenesetre remekül szemlélteti, hogy a politikai korrektség (vagyis ez a jelenség nyilvánvalóan messze elkerüli a fogalom eredeti jelentését, itt leginkább hisztériáról beszélhetünk) milyen, nem várt akadályokat gördíthet a közösségi kampányokat szervező szakemberek elé. Ami pedig Sam Wilson harcias rajongóit illeti, ők is megnyugodhatnak, hiszen a karakter később saját filmet kap

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)