Hirdetés

Elhunyt Steve Harwell, a Smash Mouth énekese

|

Mindössze 56 éves volt az All Starról és a Walkin' on the Sunról ismert zenekar frontembere.

Hirdetés

56 éves korában, családja körében, otthonában elhunyt Steve Harwell, az 1994-ben alapított Smash Mouth énekese. A banda a '90-es évek végén robbant be a köztudatba Walkin' on the Sun című dalával, de igazán népszerűvé az 1999-es All Star tette őket, ami az első Shrek filmnek köszönhetően kapott egy nagy lökést. Ebben egyébként az I'm a Believer feldolgozása is hallható volt, mely eredetileg a The Monkees száma, de sokan kötik a Smash Mouth-hoz.

Az alapító-énekes már két éve nem volt tagja a zenekarnak, 2013-ban kardiomiopátiával és Wernicke-féle enkefalopátia diagnosztizálták, amik a szívműködésére, a beszédére és a memóriájára is káros hatással voltak. Idővel romló egészségi állapota, illetve dühkitörései miatt kénytelen volt abbahagyni a zenélést.

Hirdetés

Tegnap már egy képviselője jelezte, hogy végső stádiumú krónikus májelégtelenséggel kezelik, és napjai vannak hátra. A Smash Mouth menedzsere, Robert Hayes ma megerősítette, hogy Harwell elhunyt, békésen, ágyában.

A Smash Mouth jelenleg turnézik Zach Goode énekessel. Az egyetlen olyan tag, aki az eredeti felállásból megmaradt, Paul De Lisle basszusgitáros.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)