Hirdetés

Elhunyt Ryan O'Neal, a Love Story sztárja

|

A számos klasszikusban felbukkant színész 82 éves volt.

Hirdetés

Pénteken 82 éves korában elhunyt az Oscar-díjra jelölt Ryan O'Neal, aki a hetvenes évek egyik legnagyobb sztárja volt. A szomorú hírről fia, Patrick számolt be az Instagramon. Halála okát nem közölték, de 2001-ben leukémiát, 2012-ben pedig prosztatarákot diagnosztizáltak nála. Patrick a következőket írta róla: 

"Nagyon nagylelkű ember volt, aki évtizedeken át mindig ott volt, hogy segítsen a szeretteinek. Az apám 82 éves volt, és ütős élete volt. Remélem, az első dolog, amivel a mennyországban dicsekedni fog, hogy 1966-ban 2 menetet verekedett Joe Frazierrel, az országos televízióban, Muhammad Ali kommentálásával, és szemtől szembe ment Smokin' Joe-val".

Az 1941. április 20-án, Los Angelesben született Ryan O'Neal 1960-ban bukkant fel először egy sorozatban (a The Many Loves of Dobie Gillsben), amit számos további epizódszereplés követett az első komolyabb munkájáig, az Empire című szériáig. A legelső filmes munkája az 1969-es A nagy zsozsó volt, amit a szerelmes filmes toplisták egyik kihagyhatatlan darabja követett. 

Hirdetés

Az 1970-es Love Story elindított valamit, ugyanis a 70-es években olyan emlékezetes filmekkel jelentkezett többek között, mint az 1973-as Papírhold, az 1975-ös Barry London (Stanley Kubricktól) és az 1977-es A híd túl messze van. Abban az időben olyan sztárokat előzött meg kasszasikerek tekintetében, mint Steve McQueen, Burt Reynolds és Robert Redford, egyedül Clint Eastwoodot nem sikerült. A Love Story-t hét Oscarra jelölték, köztük O'Neal-t főszereplőként, amit sajnos nem váltott díjra. Később szerepelt a film alapjául szóló regény folytatásának adaptációjában is, a Love Story női főszereplőjével, Ali MacGraw-val pedig játszottak együtt színdarabban is, a Love Lettersben. 

A későbbi munkáival már nem tudott nagy sikereket aratni, de azért felbukkant olyan produkciókban, mint a Született feleségek, a Pénz, pénz pénz,  és a 90210, valamint Terrence Malick is bizalmat szavazott neki (Kupák lovagja). A legutóbbi ismert, visszatérő szerepe a Dr. Csontban volt. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)