Hirdetés

Elhunyt James Gandolfini

|

A Maffiózók Tony Sopranóját 51 éves korában érte a halál.

Hirdetés

A legtöbben a The Sopranos, avagy a Maffiózók nevű sorozat keménykezű maffiafőnökeként ismerhették, ezen szerepéért három Emmy díjat kapott.

A héten megrendezésre kerülő, szicíliai Taormina Film Festre volt hivatalos, éppen Rómában töltötte pihenését, amikor hirtelen bekövetkezett a tragédia - jelentette be a színész két menedzsere, Mark Armstrong és Nancy Sanders egy közös közleményben. Halálát feltételezhetően miokardiális infarktus vagy stroke okozta. „A szívünk összetört, nagyon hiányzik nekünk. Ő és családja  éveken keresztül a mi családunk része volt, mindannyian gyászoljuk őt.” - nyilatkozták a menedzserek.

„Egy testvért és egy legjobb barátot vesztettem el” - írta Twitteren Steve Van Zandt, aki a sorozatban Silvio Dantét, Tony bizalmasát játszotta. „A világ minden idők egyik legjobb színészét vesztette el.”

Gandolfini 1961-ben született New Jersey-ben. Eleinte csaposként és kidobóként dolgozott, a Broadway-en 1992-ben debütált, miután egy barátjával a színészetet választották hivatásul. Első szerepét az A vágy villamosa (A Streetcar Named Desire) című darabban kapta Alec Baldwin és Jessica Lange mellett. A mozivásznon először 1993-ban láthattuk a Tiszta románc című filmben, a TV-képernyőkről pedig az 1999-ben indult Maffiózók sorozatban köszönt vissza elsőként, és egészen 2007-ig, a széria végéig játszott benne. Napjainkban is aktív volt, legutóbb az HBO Criminal Justice nevű sorozatában kapott szerepet, melyet a pilot megtekintése után végül nem rendelt be a csatorna, majd májusban hét részt kértek belőle, de most, a színész halálát követően újra bizonytalan a sorsa. Feleségét, kilenc hónapos lányát és egy másik házasságból született fiát hagyta hátra. Őszinte részvétünk, hiányozni fog.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)