Hirdetés

Elhunyt Burt Young, a Rocky filmek sztárja

|

Sylvester Stallone Oscar-jelölt barátja még a halála előtt is több produkción dolgozott.

Hirdetés

Október 8-án, 83 évesen távozott Burt Young, amerikai színész, akit a legtöbben a Rocky filmszériából ismerhetnek. Halálának hírét a lánya, Anne Morea Steingieser erősítette meg a New York Timesnak. Young 1976 és 2006 között összesen hat alkalommal bújt a Sylvester Stallone alakította Rocky Balboa sógora, Paulie Pennino bőrébe. A minden idők legjobb sportfilmjei között számon tartott első részben nyújtott teljesítményéért Oscar-díjra is jelölték, de a Filmakadémia végül Jason Robards Jr-nak (Az elnök emberei) ítélte oda a legjobb férfi mellékszereplőnek járó szobrocskát.

Olasz bevándorlók leszármazottja lévén (Gerald Tommaso DeLouise néven anyakönyvezték) Youngot, aki Lee Strasberg alatt tanulta a színészetet, 53 évet felölelő pályafutása során jellemzően olasz-amerikai karakterek szerepeivel találták meg a producerek.

Hirdetés

Jóllehet, a nézők szemében örökre Paulie marad, nem szabad megfeledkezni arról, hogy az ő színészi játéka is hozzájárult számos filmklasszikus, köztük a Kínai negyed, A szerencsejátékos, A gyilkosok krémje, a Volt egyszer egy Amerika és a Konvoj sikeréhez. Egészen az utolsó pillanatig aktív maradt,

Stallone, aki nemcsak a filmvásznon, hanem a magánéletben is a barátja volt, az Instagramon közös képpel búcsúzott Youngtól, rendkívüli embernek és művésznek nevezve őt, aki az egész világnak hiányozni fog.

Nyugodjék békében.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)