Hirdetés

Elhunyt a Rendőrakadémia filmek színésze, George R. Robertson

|

89 éves korában meghalt George R. Robertson, aki végigkísérte a Rendőrakadémia széria első hat filmjét.

Hirdetés

A család által kiadott gyászjelentés szerint 89 éves korában, a kanadai Torontóban található Sunnybrook Egészségtudományi Központban, szerettei körében elhunyt George R. Robertson kanadai színész. Neve nem biztos, hogy egyből ismerősen fog csengeni, de ha meghallja valaki, hogy ő alakította hat filmben is Henry Hurst rendőrfőnököt, akkor egyből beugrik. 

Robertson legelső szerepe persze nem ez, hanem az 1968-ban bemutatott Rosemary gyermeke volt, aztán felbukkant számos filmben és sorozatban egy-egy epizód erejéig, egészen 1984-ig.

Hirdetés

Akkor mutatták ugyanis be a legelső Rendőrakadémia filmet, amit hamar követtek a folytatások: 1985-ben (Rendőrakadémia 2.), 1986-ban (Rendőrakadémia 3: Újra kiképzésen), 1987-ben (Rendőrakadémia 4. - Civil osztag), 1988-ban (Rendőrakadémia 5. - Irány Miami Beach) és 1989-ben (Rendőrakadémia 6. - Az ostromlott város). Sőt, még az 1997. és 1998 között futott Rendőrakadémia sorozatban is feltűnt. Ugyanebben az évben láthatták a nézők az Alkonyzóna sorozatban is. 

A '90-es és a 2000-es években olyan alkotásokban szerepelt, mint a Világok harca, a Megcsalatva, a Hiroshima, a Töketlenek, a Gyilkosság a Fehér Házban és A terror útjai, az utolsó projektje pedig egy 2017-es tévéfilm, a Cradle to Grave volt, ezt követően visszavonult a színészettől. 

Pályafutása során elnyerte a Margaret Collier Award életműdíjat (1993) és a Gemini Awards humanitárius díját (2004-ben) is. Nyugodjék békében!

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)