Hirdetés

Elhunyt a kultikus Dungeons & Dragons sorozat szinkronszínésze, Adam Rich

|

Ő volt a zöld köntöséről és csúcsos sapkájáról felismerhető szemüveges mágus, Presto szinkronhangja.

Hirdetés

Valószínűleg sokan emlékeznek még a 30-as és a 40-es korosztályból az 1983-tól három évadon át futott Dungeons & Dragons animációs sorozatra. Én például valamelyik német kereskedelmi csatornán találkoztam vele a '90-es évek elején, amikor még azt sem tudtam, hogy a Kerker und Drachent eszik-e vagy isszák. Az összesen 27 epizódból álló, sajnos lezáratlanul maradt történet főszereplői 9 és 15 év közötti gyerekek akik egy vidámparki attrakció révén belekerültek a Gary Gygax és Dave Arneson tervezte szerepjáték fantasyvilágába.

A kalandmester (Dungeon Master) támogatását és egy unikorniscsikó barátságát élvező fiatalok különböző kasztok képességeit, öltözékét és felszerelését kapták meg. Volt a csapatban kósza (Hank), lovag (Eric), akrobata (Diana), tolvaj (Sheila), barbár (Bobby) és mágus (Presto). Az utóbbinak kölcsönözte hangját Adam Rich.

Hirdetés

Eltávozásának hírét családja erősítette meg, ám a halál okát nem hozták nyilvánosságra. A TMZ rendőrségi forrásai szerint Los Angeles-i otthonában találtak rá tegnap élettelenül, de idegenkezűségnek nem volt nyoma.

Rich gyermekszínészként kedte filmes pályafutását, az ABC Eight Is Enough című sitcomjában alakította a Bradford familia legfiatalabb tagját 1977 és 1981 között 112 epizódon keresztül. Később is a tévézésnél maradt, mindössze két alkalommal kirándult csak a mozik világába (Pokolba veled, Kis nagy színész).

Adam Rich 54 éves volt. Nyugodjék békében.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)