Hirdetés

Elhunyt a Dragon Ball alkotója, Akira Toriyama

|

A számos videojáték fejlesztésében is közreműködött művész 68 éves volt.

Hirdetés

Gyászolnak a mangák, az animék és a hozzájuk szorosan vagy csak érintőlegesen kapcsolódó videojátékok kedvelői, ugyanis március 1-jén, 68 évesen elment a szakma egyik legnagyobb becsben tartott alkotóművésze, Akira Toriyama. Halálát akut szubdurális hematóma, azaz vérömleny okozta. Ennek során az agyhártya alatt, a koponya és az agy felszíne között vér gyűlik össze, ami sürgős orvosi ellátást igényel.

Általában fejsérülés okozza ezt az állapotot, de a hivatalos Dragon Ball oldalon megjelentetett közlemény, amit Toriyama cége, a Bird Studio adott ki, ennél jobban nem részletezte a történteket. A temetést zárt körben tartották a családtagok és a rokonok részvételével.

Hirdetés

Toriyama a legtöbbek szemében a Dragon Ball mangák alkotója (ő írta és illusztrálta Son-Goku történeteit), de 45 éves pályafutásában fontos szerep jutott a videojátékoknak is. A Dragon Quest széria, a Chrono Trigger és a Blue Dragon karaktereinek tervezőjeként kivívta a szakma és a játékosok elismerését.

Akira Toriyama
Akira Toriyama

Noha Akira Toriyama nincs már köztünk, öröksége velünk marad. Idén debütál a közreműködésével megvalósult Dragon Ball Daima anime, de még előtte elmerülhetünk az ugyancsak az ő mangájára épülő Sand Land animében és játékban.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)