Hirdetés

Dollármilliókat fizetnek a Gyilkos elmék forgatásán történt szexuális zaklatások áldozatainak

|

Lezárult a nemrég visszatért sorozat körüli pereskedés.

Hirdetés

Habár 2020-ban úgy tűnt, hogy az FBI viselkedéskutató nyomozóinak munkáját feldolgozó Gyilkos elmék (Criminal Minds) 15 év után végleg elbúcsúzott a közönségtől, a tartalmakra vadászó Paramunt+ feltámasztotta a sorozatot, s november óta már 5 epizóddal jelentkezett a Criminal Minds: Evolution címen futó folytatásból.

Most viszont ismét a régi széria került a hírekbe, mivel sikerült megegyezésre jutni egy évek óta tartó pereskedésben, amely az annak forgatásán történt szexuális zaklatások nyomán indult el.

A keresetet még 2020-ban nyújtotta be Kalifornia állam polgárjogi hatósága (CRD) az operatőr Greg St. Johns miatt, aki a vádak szerint a stáb számos férfi tagját zaklatta, többek között kéretlen érintésekkel és simogatással, valamint "nemkívánatos és fenyegető" megjegyzésekkel. A jogi felelősséget viselő produkciós cég, az ABC Signature most beleegyezett, hogy 3 millió dollárt fizet ki az áldozatoknak.

Hirdetés

Az alperes elismerte, hogy az egyéni producerekkel és más gyártópartnerekkel együtt ignorálta a St. Johns ellen felhozott panaszokat, akinek a magatartása több törvényt is megsértett. Az ABC Signature közleménye alapján a kártérítést "körülbelül 12 érintett" között osztják szét, a cég pedig azt is vállalta, hogy a hasonló ügyek elkerülése érdekében felülvizsgálja a vonatkozó eljárási szabályzatát és képzést tart az alkalmazottainak.

"A stábtagok bátran jelentkeztek, hogy érvényesítsék a szexuális zaklatástól mentes megélhetéshez való jogukat. Nem számít az iparág, a munkahelyi környezet vagy az alkalmazottak neme, a vállalatoknak foglalkozniuk kell a zaklatásra és a fenyegetésekre vonatkozó hiteles panaszokkal, és fel kell lépniük a zaklatókkal szemben."

- kommentálta az egyezséget Kevin Kish, a pert elindító hatóság igazgatója. A zaklatási ügyet egyébként a Variety szellőztette meg először még 2018-ban, majd a cikk hatására St. Johns el is hagyta a szériát. Két évvel korábban pedig egy másik botrány miatt állt a bál a Gyilkos elmék körül, amikor is az agresszív magatartása végett kirúgták a szereplőgárda egyik tagját, a Hotcht játszó Thomas Gibsont.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)