Hirdetés

Csalódást keltően nyitott Adam Driver Ferrari-filmje

|

Michael Mann rendező visszatérése nem úgy sült el, ahogy szerette volna.

Hirdetés

Olyan filmekkel a háta mögött, mint Az erőszak utcái, Az utolsó Mohikán, a Szemtől szemben vagy éppen az Ali, Michael Mann-nek bérelt helye van a legendás rendezők között. A legutóbbi általa készített film 2015-ös (ez volt a Chris Hemsworth főszereplésével megjelent Blackhat), azóta Mann a sorozatok terén alkotott maradandót (a Tokyo Vice-szal). 

Nyolc év után azonban visszatért a mozibka az Enzo Ferrari életének egy szegmensére fókuszáló életrajzi drámával: a Ferrari az 1950-es évekbe repített vissza minket, amikor az exversenyző Enzo már válságban van. Csőd fenyegeti a gyárát és a házassága is alaposan meg lett tépázva, így a férfi mindent egy lapra tesz fel, az Olaszországon átívelő, brutális versenyre, a Mille Migliára. 

A Rotten Tomatoes 6,6/10-os kritikai és 3,9/5-ös felhasználói átlaga jól mutatja, hogy Mann rendezése megosztotta azt, aki látta, ugyanakkor semmiképpen sem beszélhetünk rossz filmről: testvéroldalunk, a Puliwood például "Tisztes középszer" plecsnit ítélt meg neki. A Ferrarin ráadásul nemcsak a kamera mögött, hanem előtte is jól ismert arcok dolgoztak, hiszen a címszereplőt Adam Driver játssza, mellette pedig olyan színészek bukkannak fel többek között, mint Penélope Cruz, Shailene Woodley és Patrick Dempsey. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy a film elkészítése 95 millió dollárba került, amit nagyon nehezen fog tudni visszahozni az alapján, hogy milyen gyengén nyitott. 

Hirdetés

A Deadline jelentése szerint a karácsonyi időszakban elrajtolt Ferrari film a bemutatása utáni első négy napban mindösszesen 6,8 millió dollárt tudott összekaparni a bevételek szempontjából legfontosabb régiónak számító Egyesült Államokban, amellyel csak a 9. helyet tudta megcsípni a hazai listán - még olyan korábban bemutatott filmek is elverték, mint a Wonka és Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája. Ez nagyjából a büdzséje 7%-át hozta vissza, és még ha hozzá is vesszük a csalódást keltő nemzetközi bevételeket is (ami a Box Office Mojo szerint 2,5 millió dollár eddig), akkor is csak 10 százalékról beszélhetünk, és ne feledjük el, hogy csak az összeg egy része vándorol vissza a stúdióhoz, abból részesül többek között a mozihálózat is, ahol vetítik. 

A ScreenRant számításai szerint körülbelül 190 millió dollárt kellene gyűjtenie, hogy nullszaldóról beszélhessünk, és csak az fölött lenne nyereséges Mann újdonsága. 

Ti láttátok már a filmet? Nektek hogy tetszett?

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)