Hirdetés

Csak pár hónapja jelent meg Stephen King legújabb regénye, de máris sorozat készül belőle

|

A több kötetben is fontos mellékszereplőként felbukkant Holly Gibney magánnyomozó első önálló történetével a tévéképernyőn is találkozni fogunk.

Hirdetés

Lehet, hogy Stephen King nem minden rajongójának tűnt még fel, de a kortárs horrorirodalom legnagyobb hatású alakja az elmúlt évtizedekben valóságos kis multiverzumot épített fel. Műveinek jelentős hányada ezer szállal kapcsolódik egymáshoz különböző helyszíneken, eseményeken és karaktereken keresztül. Ennek tükrében egyáltalán nem meglepő, ha bizonyos szereplők több, látszólag össze nem függő történetben is felbukkannak, mint például Holly Gibney, az OCD-vel és kisebbrendűségi szindrómával küzdő magánnyomozó, akinek vág az esze, mint a borotva, hibátlan memóriája van, kiváló megfigyelőképességgel rendelkezik, és simán elmehetne hackernek.

Gibney-vel az olvasók először a Hodges trilógiában (Mr. Mercedes, Aki kapja, marja, Agykontroll) találkoztak a mercédeszes gyilkos után nyomozó Bill Hodges segítőjeként, de azóta szerepelt A kívülállóban, valamint a Minél véresebb című kisregényben. Tavaly szeptemberben pedig Holly címmel megjelent az első olyan King-regény, amelynek már ő a központi karaktere. Ebben a 2021-be helyezett történetben a nemrég elhunyt anyját gyászoló nőnek egy rejtélyes eltűnési ügy szálait kell kibogoznia, miközben világszerte áldozatait szedi a koronavírus-járvány.

Hirdetés

Annak, aki nemcsak olvasni szereti King írásait, hanem kíváncsi a mozi- vagy tévéfilmes, esetleg sorozat formájában testet öltött feldolgozásokra is, jó hír, hogy a Cinemablend beszámolója szerint A búra alatt, a Mr. Mercedes, A kívülálló és Kiút szériákban egyaránt közreműködött producer, Jack Bender fejleszti a Holly adaptációját. Mint azt a filmes szakportál felidézi, Bender mindezt még tavaly, egy chicagói, szabadtéri könyvfesztiválon (Printers Row Lit Fest) kotyogta el egy kérdezz-felelek keretében, miközben saját I Am Sorry: Art and Apologies című könyvét népszerűsítette.

Egyelőre nem tudni, hogy ki játszhatja majd Holly Gibney-t a sorozatban, egy teljesen új színésznő éppúgy szóba jöhet, mint Justin Lupe a Mr. Mercedesből, vagy Cynthia Erivo A kívülállóból. A rajongók valószínűleg Lupe visszatérését preferálnák, az ő alakításában sokkal inkább könyvhű volt a karakter, és nem mellékesen a Holly hangoskönyv változatában is őt hallhatjuk.

Bárkire is esik majd a választás, sajnos még sokáig nem bújhat Gibney bőrébe, mivel Bender jelenleg a Kiút harmadik évadára fókuszál, utána pedig King egy másik regénye, Az intézet filmadaptációja következik a listáján. Egy azonban biztos, Stephen King rajongóinak bőven lesz mit nézniük az elkövetkező években.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)