Hirdetés

Bejött a kínzáspornó a nézőknek, készül a Fűrész XI

|

Már premierdátumot is kapott a 11. Fűrész film.

Hirdetés

Jövőre ünnepli 20. évfordulóját a rendkívül ígéretesen indult Fűrész franchise, melynek első darabjai még csavaros történetmesélésükkel, az idősíkok megkavarásával és morális tanulsággal ellensúlyozták a vérontást, ám fokozatosan előtérbe kerültek a gonosz, de jellemzően személyes áldozatok árán kijátszható gyilokszerkezetek és a velük végrehajtott minél látványosabb, minél gyomorforgatóbb kivégzések. Az alkotók a csökkenő színvonalat kezdetben az erőszak fokozásával, valamint a hamar lecsengett 3D-s divathullám meglovagolásával igyekeztek leplezni, ám egyik húzás sem vált be.

Hasonlóképpen kudarcba fulladt az a próbálkozás is, hogy Chris Rock főszereplésével más irányba vigyék el a szériát egy új, kifejezetten zsarukra utazó antagonistával, a Spirál: Fűrész hagyatéka mind kritikai, mind anyagi szempontból alulmúlta a várakozásokat. Ezért aztán jobb ötletük nem lévén, "feltámasztották" az eredeti sorozatgyilkost, John Kramert.

Hirdetés

Az idővonalon az első és a második rész között elhelyezkedő Fűrész X teljesítményével viszont már elégedett lehetett a gyártó Twisted Pictures és a forgalmazó Lionsgate, több mint 107 millió dollárt szedett össze a mozikban az alig 13 millióból forgatott film, ami ráadásul még jobb kritikákat is kapott, mint az évek során kultstátuszba emelkedett eredeti Fűrész. A pozitív fogadtatást látva nem túl meglepő, hogy a Lionsgate már be is harangozta a következő felvonást az Instagramon, 2024. szeptember 27-étől kezdik vetíteni az amerikai mozik a Fűrész XI-et. A magyarországi bemutatóra várhatóan egy nappal korábban, szeptember 26-án kerül majd sor.

Egyelőre nem tudni, hogy az 11. Fűrész film az előző közvetlen folytatása lesz vajon, de nagyon valószínű, hogy az alkotók újfent Tobin Bell karaktere köré szövik majd a történetet, mivel nyilvánvalóan ez kell a rajongóknak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)