Hirdetés

Egy tanulmány szerint a szuperhősök rengeteget ártanak a környezetnek

|

A szuperhősök nap, mint nap megvédik a világot a gonosztól, de ki védi meg a környezetet a szuperhősöktől?

Hirdetés

Superman, Batman vagy Vasember neve hallatán az embernek a hősiesség, a becsületesség, az önfeláldozás jut eszébe. Arra viszont nem gondolnak, hogy a nagy hőstettek véghezvitele során annyira szétrombolják az élővilágot, hogy talán jobb is lenne, ha fel sem kelnének foteljükből. 

Hirdetés

A Stanfordi Egyetem három kutatója összeállt, hogy megvizsgálják kilenc képregényhős ökológiai lábnyomát, ami megmutatja, hogy egy adott személy életmódja nyomán mennyi karbonkicsobátás kerül a levegőbe. És hát a szuperhősök nem vizsgáztak jól.

A kilenc "gaztevő" Oracle, Batman, Superman, Flash, Swamp Thing, Firebird, továbbá Vasember, Jessica Jones és Pókember voltak. Közülük legkárosabbnak Oracle, vagyis Barbara Gordon került ki. Ha a gépparkját megújuló erőforrással működheti, akkor is évente 1,3 milliárd font szén-dioxid kerül a levegőbe. Egy átlag ember ennek csak egy századával károsítja a környezetet.

És ez még semmi. A tanulmány rámutat, hogy az olyan hősök is pusztítják és mérgezik környezetüket, akiknek nincs szükségük a technológiára. Flashnek ahhoz, hogy elérje emberfeletti sebességét, hetente meg kell ennie egy legalább 3,5 méter magas hamburgert, hogy hozzájusson a megfelelő energiamennyiséghez. Ez 90 millió font szén-dioxidod jelent évente. 

A nagy erő nagy felelősséggel jár, mi? Hát miféle elvetemült "hősök" ezek? És még nincs vége a bűnlajstromnak!

"Továbbá Batman egy olyan autóval flangál, ami szó szerint tűzcsóvát lő ki a hátuljából. Ez biztosan borzalmas a környezetre nézve."

- meséli Miles Traer a tanulmány egyik szerzője.

A mostani prezentáció egy sorozat része, ami a popkultúrát és a környzetet megvizsgálva próbálja felhívni a figyelmet a valós problémákra. A további "Science and Sci-Fi: Using Real Science to Explore Fictional Words" publikációban a kutatók például megvizsgálták a Jurassic Park pontatlanságait vagy a Trónok Harcából ismert óriási jégfalat, ami valószínűleg összeomlana, ha valódi lenne. 

Szerencsére nem csak kártékony jófiúk léteznek, ugyanis Superman, akinek ereje a Napból származik, maga a napenergia kampányarca.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)