Hirdetés

Batman megnevezte, hogy szerinte ki a világ legjobb harcosa

|

Lehet, hogy a Denevérember a DC-univerzum egyik legszívósabb karaktere, de nem magát tartja a legkiválóbbnak, ha közelharcra kerül a sor.

Hirdetés

Megunhatatlan az a mém, miszerint megfelelő felkészülési idővel Batman bárkit le tud küzdeni, legyen az halhatatlan vagy sem. Azonban mint a legtöbb viccnek, ennek is van alapja: Bruce Wayne a Föld egyik legnagyobb elméje, aki mesteri detektív, kiváló taktikus és remek harcművész, így még azoknak sincs könnyű dolguk, akik képesek őt meglepni, hát ha még van is ideje előkészülni. 

De bármennyi kütyüt is fejleszt ki, egyvalamit nem tud megváltoztatni: "csak" egy ember, szóval a komoly tréning, gazdag ismeretek és magas intelligencia ellenére megvannak a maga korlátai - pont emiatt nevezett meg másvalakit az Igazság Ligájából, aki szerinte a világ legképzettebb harcosa. 

Hirdetés

A Dwayne McDuffie és Joe Benitez által jegyzett, 2006-os Justice League of America képregényfolyam 13. számában az Igazság Ligáját elfogja az "Igazságtalanság Ligája", a hőscsapat legnagyobb ellenségeinek szövetsége. A fogságból megszökve Batmannek rövid idő áll rendelkezésére, hogy kiszabadítsa egyik csapattársát, és első választása azonnal Wonder Womanre esik, akit "a világ legjobb közelharcosának" nevez. Figyelembe véve Wonder Woman korát és az ebből fakadó tapasztalatot, az amazonoktól származó kiképzését, valamint számos győzelmét a DC legképzettebb harcosai ellen, Batman értékelése meglehetősen helytállónak tűnik. 

Wonder Woman még a post-Crisis érában is képes volt olyan ellenfelekkel küzdeni az ereje nélkül is, mint Deathstroke, a Flashpoint és a DC Rebirth által hozott változtatások után pedig még képzettebbé vált, így már több mint 5000 évesnek tekinthető - ez idő alatt pedig rengeteget edzett és tökéletesítette harci képességeit Themyscira legjobb amazonjainak tanításában. Ugyancsak jó példa, amikor Batman egyszer felvette a kesztyűt Black Adammel szemben, ám amikor az Teth-Adammá változott, könnyedén legyőzte a sötét lovagot egy olyan harcművészeti stílussal, aminek az elsajátításához nem elég egy emberöltő. Wonder Woman viszont legyőzte Black Adamet már. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Az viszont Batman mellett szól, hogy ami a DC filmes részlegét illeti, ott lepipálta Wonder Womant és Black Adamet is: miközben a The Batman 2 meg fog valósulni Robert Pattinsonnal, a Wonder Woman 3 aligha, ahogyan valószínű, hogy a Black Adam folytatására is keresztet vethetünk. Tehát ha figyelembe vesszük, hogy Pattinson már hányadik Batman-inkarnációt alakítja, akkor kijelenthetjük, hogy a mozikban Bruce Wayne alteregója a legszívósabb DC-karakter. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)