Hirdetés

Batgirl - Joss Whedon már biztosan nem fogja megrendezni

|

Egyelőre nem lehet tudni, mi lesz pontosan a tervezett Batgirl film sorsa, de az biztos, hogy Joss Whedon felpattant a rendezői székből.

Hirdetés

Nem is olyan rég még arról volt szó, hogy 2020-ban a jó ideje tervezett Flashpoint film mellett a Batgirl mozi premierje van betonbiztosan beágyazva a DC Comics és a Warner Bros. terveibe. Most azonban váratlanul befutott a friss hír, amely szerint Joss Whedon távozik, nem ő fogja rendezni a Denevérlány első önálló kalandját.

Hirdetés

A Variety számolt be ma arról, hogy Whedon hivatalosan is elhagyta a projektet. A rendező eredetileg ugye Marvel fronton dolgozott, neki köszönhettük az első kettő Bosszúállók filmet, majd úgymond csapatot váltott, és Zack Snyder távozása után ő fejezte be (és sokak szerint rontotta el) Az Igazság Ligája filmet. Nem lehet tudni, milyen indokok húzódnak meg a háttérben, de a nyilvánosság felé mindkét fél (a rendező és a stúdió is) pozitív nyilatkozik. Whedon a következőket mondta el közleményében:

"A Batgirl egy nagyon izgalmas projekt, a Warner és a DC pedig együttműködő és támogató partnerek, így végül hónapokba tellett beismernem: valójában nincs egy igazi történetem. Hálás vagyok Geoff Johnsnak [a DC elnöke] és Toby Emmerichnek [a Warners Picture Group elnöke], valamint mindenki másnak, akik tárt karokkal fogadtak, mikor megérkeztem, illetve megértőek voltak mikor... van szexibb szó arra, hogy 'elbuktam'?"

A forráshoz közeli informátorok szerint nincs harag, a távozás Whedon és a stúdió közös döntése volt, a Warner pedig amennyiben lehetséges, női rendezők felé szeretne kacsintgatni. Ezzel teljesen egybevág az az információ is, amely szerint Walter Hamada, a DC Films elnöke jelenleg már gőzerővel keres egy hölgyet a Batgirl rendezői posztjára. Patty Jenkins esetében pontosan tudjuk, ez mennyire bejött a DC-nek, de cseppet sem biztos, hogy a női rendező garantálja a Wonder Woman-féle osztatlan sikereket. 

A fentiek fényében tehát továbbra is elmondható a DC Extended Universe-ről, hogy cseppet sem áll olyan stabil lábakon, mint ahogy azt a DC és a Warner Bros. szeretné. 

Ti sajnáljátok Joss Whedon távozását vagy éppen örültök annak, hogy más fogja rendezni a filmet? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)