Hirdetés

Az X-Men egyik alkotója átnevezné a szuperhőscsapatot, mert már nem 1960-at írunk

|

Nem nehéz kitalálni, hogy Chris Claremontnak mi a gondja a mutánsokat tömörítő csapat nevével.

Hirdetés

Kevesen ismerik jobban az X-Men médiafranchise-t a most 73 éves Chris Claremontnál. 1975 és 1991 között ő írta az 1963-ban eredetileg The X-Men címmel indult, majd Uncanny X-Menként folytatódó sorozat füzeteit, és könyékig benne van a keze számos közönségkedvenc karakter megalkotásában. Nélküle valószínűleg Vadóc, Kitty Pride, Mystique, Emma Frost, Jubilee, Kardfog, Madelyne Pryor, Moira MacTaggert, Sebastian Show, Mister Sinister, Britannia Kapitány, Napfolt, Légió, Pyro, Forge vagy Gambit se létezne.

Az X-Menre gyakorolt hatását tehát óriási, éppen ezért bír jelentőséggel az is, hogy mit gondol például a mutáns szuperhősök csapatának elnevezéséről.

Hirdetés

Február 28-a és 29-e között zajlott le a The Uncanny Experience nevezetű rajongói találkozó, ahol a Popverse munkatársa elbeszélgetett Claremonttal, és szóba került az is, ami az angolul egyáltalán nem tudó olvasóinknak talán nem egyértelmű: a hol Charles Xavier, hol Magneto, Vihar vagy Küklopsz vezette kompánia nevéből úgy tűnhet, mintha csupa férfiból állna.

Claremont szerint X-Mennek nevezni a csapatot olyan, mint az 1960-as években ragadtunk volna. Ő egyébként próbált is változtatni ezen.

"Én megpróbáltam. Nagyjából 10 éven át folyton X-ként hivatkoztam rájuk, amiben az X az ismeretlent jelenti. De jelezték nekem, hogy az X-Men bejegyzett márkanév, így máris más a leányzó fekvése. Nem vitatkozhatsz jogászokkal. Amikor a Marvelhez jöttem dolgozni, csak egy vagy kettő volt belőlük. Úgy tűnik, az Egérház sokkal többel rendelkezik. Vannak olyan csaták, amiket egyszerűen nem nyerhetsz meg."

Ugyanakkor egyáltalán nem biztos, hogy Claremont elbukná ezt a küzdelmet, mivel még 2019-ben, a Marvel Studios egyik producere Victoria Alonso egy interjúban azt találta mondani, hogy az idő túlhaladta az X-Men nevet.

"Vicces, hogy az emberek X-Mennek nevezik. Van egy csomó női szuperhős abban az X-Men csapatban, szóval szerintem ez már elavult."

Ti mit gondoltok erről?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)