Hirdetés

Ebben az orosz horrorban vámpírok uralják az országot, be is tiltották

|

A premier tavaly lett volna, ha a Kreml nem tiltja be a mozit.

Hirdetés

Az orosz Viktor Pelevin az egyik legismertebb és legfelkapottabb kortárs orosz író, akinek több könyvéből lett már bestseller. Nagy sikere volt a 2006-ban kiadott Empire V című művének is, amelyet nemrég egész estés horrofilm formájában is feldolgoztak.

Az azonos című filmet még tavaly akarta bemutatni a Sony Pictures, azonban az ukrajnai háború kitörése után az orosz kormány letiltotta a film premierjét. Ez valahol érthető, mivel Pelevin műve a modern orosz társadalom szatírája, amelynek lényege hogy a világot nagyhatalmú vámpírok irányítják - ez valószínűleg nem vetett volna túl jó fényt Vlagyimir Putyin orosz elnökre.

Hirdetés

A film és a regény története szerint egy 19 éves moszkvai fiatalembert vámpírrá változtatnak, ezzel bekerül az orosz társadalmi elitbe, akik az idők kezdete óta irányítják az embereket.

A rendezői székben Victor Ginzburg foglalt helyet, aki a nyolcvanas évek végén kezdte a karrierjét, videokliprendezőként, majd 1994-ben felhagyott ezzel. Ezt követően 2011-ben vállalta el a szintén Pelevin könyvéből készült Generation P rendezői munkálatait, most pedig, 12 év kihagyás után ismét az orosz íróval dolgozhat együtt.

A stáblistát elnézve legfeljebb az orosz filmművészet megszállott rajongói örülhetnek majd, mivel egyetlen, nemzetközi produkcióból ismert név sem olvasható a szereplők között. Azaz, egy mégiscsak, igaz, ő nem filmes, hanem inkább hírszerző produkciójáról vált ismertté.

Arról az Anna Chapmanről van szó ugyanis, akit 2010-ben tartóztattak le az Egyesült Államokban, miután kiderült róla, hogy az orosz hírszerzés fedett ügynökeként az volt a feladata, hogy amerikai politikusokat hálózzon be. Chapman házasság révén kapta meg a brit állampolgárságot, aminek segítségével le tudott telepedni az USA területén. 2010 július 8-án, kilenc további orosz ügynökkel együtt amerikai foglyokra cserélték ki, így visszatérhetett Oroszországba, ahol azóta modellként és tévés műsorvezetőként is dolgozott.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Visszatérve az Empire V-re: az előzetes itt a cikkben is látható, első nekifutásra pedig úgy néz ki, mintha egy Marvel-mozit akartak volna összehozni, csak ehhez épp egy jóárasított GFX-csomaggal vágtak volna neki. Helyenként eléggé fájdalmas a CGI, így csak remélni lehet, hogy az idén júliusi Fantasia Film Festival műsorára tűzött film végső változata méltó lesz Pelevin életművéhez.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)