Hirdetés

A Star Wars I. rész – Baljós árnyakban Anakin Skywalkert alakító színészről régóta terjed egy pletyka, amire az édesanyja reagált

|

Jake Lloydról azt híresztelik, hogy az előzményfilm és annak fogadtatása miatt hagyta maga mögött a színészetet még gyerekként.

Hirdetés

Nem mindenki tudja kezelni a hirtelen jött hírnevet, pláne, ha valaki nagyon fiatalon robban be Hollywoodba. Elég csak a Reszkessetek, betörők! sztárjára, Macaulay Culkinre gondolni, de a legtöbb összeállítás ide sorolta az 1999-ben bemutatott Star Wars: Baljós árnyak ifjú színészét, Jake Llyodot is, aki azután, hogy eljátszotta a kicsi Anakin Skywalkert, lényegében eltűnt a filmiparból. Noha felbukkant egy másik filmben (Madison) és Anakint is szinkronizálta még párszor, a 2002-es Star Wars: Racer Revenge volt az utolsó projektje, annak pedig már 22 éve. 

Tekintve, hogy a Baljós árnyak után nem sokkal intett búcsút a színészkedésnek, és az előzményfilm miatti rajongói gyűlölet az ő karakterét is elérte, a média azt feltételezte, hogy a Star Wars miatt hagyta maga mögött Hollywoodot, de most megszólalt Lloyd édesanyja, aki cáfolja ezt.

Hirdetés

Lisa Lloyd a Scripps Newsnak adott exkluzív interjút, amelyben elmondta, hogy Jake nagyrészt nem a Baljós árnyakkal kapcsolatos negatív visszhang miatt nem állt a nyilvánosság elé, hanem a saját mentális egészségi és családi problémái miatt, amikkel évek óta küzd. De van, ami nem változott:

"Imádja az összes új Star Wars cuccot. Az emberek azt hiszik, hogy Jake utálja a Star Warst. Pedig szereti."

Lisa szerint fia mostanában az Ahsoka sorozatot nézi, a múlt héten még egy Ahsoka Tano figurát is kapott a 35. születésnapjára. A nő elmagyarázta, hogy igyekezett megvédeni gyermekét - aki mindösszesen 10 éves volt a Baljós árnyak forgatásakor - a külvilág negatív hatásaitól: 

"Nem tudta. Nem érdekelte. Mindenki olyan nagy ügyet csinál ebből. És ez eléggé dühítő számomra, mert Jake még kisgyerek volt, amikor ez kiderült, és nem igazán érezte mindezt, mert nem engedtem, hogy online legyen."

Azt az anya is elismerte, hogy fiát a középiskolában zaklatták a film miatt, amiről már beszélt is korábbi interjúkban. A The Sunnak például 2012-ben azt mondta, hogy az iskolai élete "maga volt a pokol", és hogy akkoriban az összes Star Wars-emléktárgyát megsemmisítette. Azt azonban hamis állításnak tartja, hogy Jake a Baljós árnyak miatt hagyta volna el Hollywoodot: 

"Ennek semmi köze nem volt a Star Warshoz. Inkább a családunkhoz volt köze. Éppen váltunk. A dolgok bizonytalanok és elég durvák voltak. Jake pedig már nem érezte magát túl jól a meghallgatásokon."

Lloydékat ráadásul családi tragédia is érte: Jake kisebbik húga, Madison 2018-ban, mindössze 26 éves korában elhunyt, ez is hozzájárult a fiú mentális problémáihoz. Édesanyja szerint Jake sokat küzdött a mentális egészségéért és az életének más területeivel, de már kezd jobban lenni: 

"Jobban viszonyul az emberekhez, és egy kicsit szociálisabbá vált, ami nagyon jó."

Nyilván nem maradhatott el az a kérdés, hogy Jake vajon szívesen szerepelne-e valaha is egy másik Star Wars projektben, mire Lisa a következőket mondta: 

"Jelenleg nem tudna, de sosem lehet tudni, mennyit fog fejlődni. Szóval majd meglátjuk."

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)