Hirdetés

A Marveltől igazolt rendezőt az élőszereplős Naruto film

|

Masashi Kishimoto világhírű mangájának adaptációja egy nagy stúdió támogatásával kerül a mozikba.

Hirdetés

Tekintve, hogy a Netflix mennyire rákapcsolt az animék élőszereplős változataira (most mutatták be az Avatár: Az utolsó léghajlítót, tavaly pedig a One Piece-t és a Yu Yu Hakushót), adná magát, hogy a Naruto feldolgozása is a streamingszolgáltatón kössön ki, azonban ezúttal más a helyzet.

A Naruto filmet nagyon régóta próbálják összehozni Hollywoodban: már 2015-ben beszámoltunk róla, hogy tervben van az élőszereplős változat, amit egy évvel később meg is erősített a Lionsgate. Ez közel egy évtizede történt, azóta pedig nem hallottunk a projektről, egészen mostanáig. 

Hirdetés

Most a The Thollywood Reporter jelentette, hogy a stúdió nagy mérföldkövön van túl, megtalálta a megfelelő embert az adaptációhoz: Destin Daniel Cretton írja és rendezi az élőszereplős Naruto filmet. Cretton legismertebb munkája a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája, és nem ez az egyetlen, ahol kiemelt figyelmet kapnak a harcművészetek, hanem az Egy kínai Amerikája című sorozatban is, amelyben két epizódot is összehozott a producerkedés mellett (az ő nevéhez köthető egyébként A kegyelem ára Michael B. Jordannel, illetve az Átmeneti állomás és Az üvegpalota Brie Larsonnal is).

Cretton produkciós cége, a Hisako is részt vesz a Naruto életre keltésében, csakúgy, mint az Arad Productions (Borderlands), valamint a Latcham Pictures (Dungeons & Dragons: Betyárbecsület). A legnagyobb fegyvertény azonban az, hogy Cretton megkapta a manga atyjának, Masashi Kishimoto áldását egy tokiói látogatás során. A mester a következőket mondta egy nyilatkozatban: 

"Amikor hallottam Destin felkéréséről, történetesen pont azután, hogy megnéztem egy akciófilmjét, úgy gondoltam, hogy ő lenne a tökéletes rendező a Naruto számára. Miután láttam még pár filmjét, és megértettem, hogy az erőssége az emberekről szóló szilárd drámák megalkotása, meggyőződtem arról, hogy nincs nála alkalmasabb rendező a Naturóhoz. Amikor személyesen találkoztam Destinnel, kiderült, hogy mennyire nyitott rendező, aki hajlandó volt elfogadni az észrevételeimet, és határozottan úgy éreztem, hogy együtt tudunk majd működni a gyártás során."

Kishimoto 25 évvel ezelőtt indult mangájának feldolgozásához kell is a harcok terén szerzett jártasság, hiszen a szereplői nindzsák: a főhős Uzumaki Naruto, akinek az az álma, hogy a falujának vezetője legyen, ehhez azonban sokat kell fejlődnie, és nagyban nehezíti a helyzetét, hogy egy rókadémon van belepecsételve. A Naruto az ő felnövéstörténete, amely nemcsak a drámai helyzetektől hemzseg, hanem a humortól és az akciótól is. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)