Hirdetés

A kritikusok is szeretik a Narcos készítőinek új minisorozatát

|

A főszerepben a Modern család egyik sztárját, Sofia Vergarát láthatjuk.

Hirdetés

Szinte hetente van egy sorozata vagy filmje a Netflixnek, amit felkap a közönség, onnantól kezdve pedig meg sem állnak a globális toplistáig. A Narcos társalkotóinak, Doug Miro és Carlo Bernard új produkciója, a Griselda című miniszéria csak január 25-én debütált a streamingszolgáltatásban, így statisztikát még nem tudunk róla, de minden jel arra mutat, hogy újabb sikersorozat születhetett. 

A hatrészes sorozat középpontjában a Sofia Vergara (Modern család, Csábítunk és védünk) által megformált, okos és ambíciózus kolumbiai üzletasszony, Griselda Blanco áll, aki létrehozta a történelem egyik legjövedelmezőbb kartelljét.  Griseldától még a hírhedt Pablo Escobar is tartott - nem véletlenül kezdődik az első epizód egy tőle vett idézettel, miszerint: 

"Az egyetlen férfi, akitől valaha féltem, egy nő volt, akit Griselda Blancónak hívtak."

A sorozat bemutatja, hogy a kolumbiai Medellíntől miképpen jutott el a nő addig, hogy többgyermekes anyaként Miami legnagyobb drogbirodalmát vezesse, uralma a 70-es évektől egészen a 2000-es évek elejéig tartott. 2012-ben, 69 éves korában halt meg, Medellínben megölték.

Hirdetés

A kokain keresztanyjaként és Fekete Özvegyként is ismert Griselda történetét a Rotten Tomatoes kritikáinak 88%-a ajánlotta megtekintésre, míg a felhasználók esetében ez a szám 76%-ra rúg. A kritikusok legfőképpen Vergara alakítását dicsérik, és az általános vélemény az, hogy a show méltó kiegészítője a kartelldrámák műfajának. A The Guardian szerint pörgős és stílusos utazásban lehet részünk a sorozattal, ami szinte már túl szórakoztató is, tekintve, hogy mennyi szenvedést okozott a nő a valóságban. Az Empire Vergarát teljesítményét lenyűgözőnek nevezte, a történetet pedig kielégítő, bár sablonosnak tartja, amely többek között a hatalom romboló erejéről mesél. 

A People magazin frappánsan úgy összegezte, hogy a Griselda lényegében egy romantikus fantasy kokainnal és hullákkal, A sebhelyesarcú hegek nélkül. Hasonló állásponton van a GamesRadar is, miszerint Vergara tökéletesen megtestesíti a női Tony Montanát. Az IndieWire is elégedett volt az eredménnyel, de úgy érezték, hog két extra epizódra szükség lett volna, hogy elkerüljék a hirtelen befejezést. A Variety pedig úgy zárja a kritikáját,  amellyel összefoglalhatóak a vélemények: 

"A Griselda még a kisebb hibái ellenére is szárnyal, és egy olyan nőt mutat be, aki ragadozóvá változik, miután oly sokáig préda volt."

Bár számszerűsítve nincs, hogy a Griselda mennyire jött be eddig az előfizetőknél, a Netflix platformja mutatja a top 10 tévéműsort most Magyarországon, és a listát Vergara jutalomjátéka vezeti (a második egy Harlan Coben-regény adaptációja, a Nem versz át, a harmadik pedig egy 2015-ben megtörtént tragédiát mutat be három részben, ez az Igazi amerikai rémálom). 

Ti lepörgettétek már?

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)