Hirdetés

A Disney bejelentette a The Mandalorian & Grogu, a Tron: Ares, a Toy Story 5 és még egy csomó film premierdátumát

|

Van viszont olyan produkció is a szórakoztatóipari óriás filmes naptárában, amelynek a bemutatóját későbbi időpontra halasztották.

Hirdetés

Hollywood más szereplőihez hasonlóan a Disney is küszködik a poszt-COVID érában, ugyanis a filmjei közül nem mindegyik találja meg a maga közönségét, és hozza vissza a gyártási- és marketingköltségét. Még az olyan aranytojást tojó tyúkok sem terhelnek már megbízhatóan, mint a Marvel vagy a Pixar, ám ez nem jelenti azt, hogy a Bob Iger vezette Mickey egeres vállalat kész lenne bedobni a törülközőt.

Éppen ellenkezőleg, úgy elkezdte betárazni a javarészt bejáratott franchise-okra támaszkodó produkciókat, mint a következő években egymaga kívánná filmekkel ellátni a világ összes moziját.

Hirdetés

A legnagyobb durranásnak A Mandalóri sorozatból kinőtt The Mandalorian & Grogu ígérkezik, amely stílszerűen 2026 májusában szeretne bemutatni a szórakoztatóipari óriás. Ugyanebben az évben debütál majd a Toy Story 5, a Jégvarázs 3 (ez még nem kapott premierdátumot) és az élőszereplős Vaiana (Moana) is. Az utóbbit az eredeti tervek szerint már 2025-ben láthattuk volna, de valószínűleg úgy érezték a döntéshozók, hogy nem baj, ha nem küldik rá azonnal az animációs folytatásra, ami még idén a mozikba kerül Amy Adams Nightbitch című filmjével együtt (ebben a főszereplő fokozatosan ráébred arra, hogy kutyává változik), míg a Jared Leto főszereplésével készülő Tron: Ares csak 2025-ben kezdi meg a köreit.

Disney filmpremierek (amerikai)

Vaiana 2 - 2024. november 27.

Nightbitch - 2024. december 6.

Tron: Ares - 2025. október 20.

The Mandalorian & Grogu - 2026. május 22.

Toy Story 5 - 2026. június 19.

Vaiana (élőszereplős) - 2026. július 10.

Ti melyiket tervezitek megnézni a felsoroltak közül?

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)