Hirdetés

A Csupasz pisztoly alkotói egyetlen poén miatt nem dolgozhatnak a Liam Neeson-féle remake-en, és ez komoly okot ad az aggodalomra

|

David Zucker és Pat Proft komolyan aggódnak is a Paramount projektjéért.

Hirdetés

December 2-án ünnepelte 35. születésnapját a Leslie Nielsen főszereplésével készült Csupasz pisztoly film, amely egy tévésorozaton, a Nagyon különleges ügyosztályon (Police Squad!) alapul. David Zucker rendezésében, valamint Jerry Zucker, Jim Abrahams és Pat Proft írásában valósult meg Frank Drebin hadnagy sírva röhögős története, amely minden idők egyik, ha nem a legjobb paródiafilmjének bizonyult, és megért két folytatást is (1991-ben a Csupasz pisztoly 2 és 1/2 jött, 1994-ben pedig a Csupasz pisztoly 33 1/3 - Az utolsó merénylet jelent meg). 

Az évforduló alkalmából a The Hollywood Reporter készített interjút David Zucker rendezővel és Pat Proft forgatókönyvíróval, akik beszéltek a meg nem valósult Csupasz pisztoly 4-ről, valamint arról is, hogy mi a helyzet a Liam Neeson nevével fémjelzett remake-kel, a kettő ugyanis összefügg. 

2021-ben számoltunk be róla először, hogy Neeson részvételével valósulhat meg az új Csupasz pisztoly film, amelyben - mint később kiderült - Frank Drebin Jr.-t, Nielsen hadnagyának fiát láthatnánk, szóval tulajdonképpen egyszerre lenne folytatás és reboot a projekt.

Hirdetés

Zucker és Proft elárulták a THR-nek, hogy eredetileg ők írták volna a franchise negyedik filmjét: 

"Pat, Mike és én írtunk egy forgatókönyvet a Csupasz pisztoly 4. részéhez, és hallottuk, hogy Jon Gonda a Paramountnál elolvasta a forgatókönyvet, és végigröhögte az egészet. De valahol úgy döntöttek, hogy nem Pat, Mike és én leszünk a befutók. Ekkor jött a képbe Seth MacFarlane, aki behozta Akiva Schaffert rendezőnek, Liam Neesont pedig főszereplőnek. Sajnos Seth-tel soha nem sikerült találkoznom."

Hogy mi vezethetett odáig, hogy kiestek a Paramount vezetőinek kegyeiből, arról Zucker számolt be. Szerinte egy ártalmatlan poénon csúszott el a dolog, és ez rossz ómen a filmre nézve:

"Pat és én nagyjából négy évvel ezelőtt találkoztunk a Paramountnál a produkciós részleg akkori vezetőjével. Egy nő volt, aki panaszkodott egy vicc miatt, amit Pat és én írtunk egy rendőrnőről, akinek meg gond volt a golyóálló mellényének méretével, és emiatt mellkisebbítő műtét kellett, vagy ilyesmi. Ez csak egy hülye, enyhe vicc volt, de ez is túl sok volt nekik. Szóval ha ettől ennyire megijedtek, akkor el sem tudom képzelni, hogy mennyire korlátok közé szorítják azokat, akik a Csupasz pisztoly 4-en dolgoznak."

A rendező megerősítette, hogy ők nem vesznek részt a remake fejlesztésében. Bár Akiva Schafferrel találkozott, és kellemesen elbeszélgettek, ami alatt megbizonyosodott róla, hogy remek fickó, azonban hiába merült fel, hogy neki adják a szkriptet, és hiába szerették volna, ha közreműködik benne, végül nem kapta meg a forgatókönyvet, és nem lett semmi az egészből. Zuckerék így a saját projektjükre fókuszálnak inkább: újrahasznosították azt a forgatókönyvet, amit a Csupasz pisztoly 4-hez írtak - vagy ahogy ők nevezték, Counterintelijence-hez -, és azzal kezdenek valamit. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Proft azonban már kevésbé volt visszafogott: elmondta, hogy nem boldog a történtek miatt, aminek megvan az oka, de azt nem kötötte az orrunkra. Kikötötte, hogy lehet, hogy kijön a film és az is lehet, hogy nagyszerű lesz, de az biztos, hogy neki kellett volna megírnia, neki kellett volna dolgoznia rajta.

"Teljesen ki lettünk zárva belőle. A legszomorúbb az egészben, hogy a franchise a Paramounté, szóval kurvára azt csinálnak vele, amit akarnak. Ez van."

És hogy mi a helyzet akkor a Neeson-féle Csupasz pisztoly filmmel? Nos, utoljára idén februárban kaptunk róla h elyzetjelentést, akkor maga a főszereplő színész mondta el a Collider kérdésére, hogy a projekt továbbra is fejlesztés alatt áll, Seth Macfarlane és csapata dolgozik a forgatókönyvön, és reményeik szerint nyáron indulhat a forgatás, csakhogy közben volt két sztrájk, amik november elejéig eltartottak, ebből kiindulva 2024-nél előbb már biztosan nem fognak elindulni a kamerák. 

A végeredmény azonban kétséges, főleg Zucker tavalyi nyilatkozatát figyelembe véve, amikor azt mondta, hogy az Airplane! például manapság már csak a poénok nélkül készülhetne el, Hollywood ugyanis tönkreteszi a komédia műfaját a túlérzékenységgel: 

"Olyan offenzívek lehettünk, amennyire csak akartunk. Olyan dolgokkal foglalkoztunk, amiken lehetett röhögni. Soha nem terveztük, hogy bárkit is megbántunk, de ha megbántottunk valakit, akkor tudtuk, hogy jó úton járunk. Ahogy telt az idő, a '90-es végén és a 2000-es évek elején ez megváltozott... A Csupasz pisztoly vagy a Horrorra Akadva filmeknél soha nem aggódtunk az ilyesmik miatt. [...] Tönkreteszik a vígjátékokat az emberek 9%-a miatt, akiknek nincs humorérzéke. Amikor vetítéseket tartunk az Airplane!-ből, mindig felteszik a kérdést, hogy vajon ma is meg lehetne-e ezt a filmet csinálni. Az első dolog, ami eszembe jut, hogy persze, csak a viccek nélkül."

Ti mit gondoltok erről az egészről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)