Hirdetés

2024-ben is drukkolhatunk magyar jelöltnek az Oscar-gálán

|

Ugyanabban a kategóriában kapott jelölést egy magyar filmes, amiben két éve diadalmaskodni tudtunk.

Hirdetés

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, megvannak a 2024-es Oscar-jelöltek, tarolhat az Oppenheimer, a Barbie, de a Megfojtott virágok és a Szegény párák is. Hazai szempontból is fontos lesz azonban a márciusban esedékes gála, ugyanis Magyarország abban a szerencsés helyzetben, van, hogy idén is szurkolhatunk egy tehetségnek, akit mi adtunk a filmiparnak.

Egészen pontosan Mihalek Zsuzsáról van szó, aki a Szegény párák című film berendezője kapott jelölést a legjobb díszlet kategóriájában.

Hirdetés

Mihalek korábban olyan filmeken dolgozott, mint az Argo mindkét része, az Atomszőke, a Vaksötét, a Hellboy 2 - Az aranyhadsereg, vagy épp a Suszter, szabó, baka kém című Tomas Alfredson rendezés.

Nem kell egyébként nagyon messzire utazunk az időben azért, hogy magyar sikerekről emlékezhessünk meg, hiszen 2022-ben a Dűne produkciós csapatának tagjaként Sipos Zsuzsanna ekkor meg is nyerte az arany szobrocskát. Két éve tehát szintén egy magyar berendezőt díjaztak.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)