Hirdetés

2024 legjobban várt filmjei - Godzillától egészen Venomig

|

Folytatódik 2024-es ajánlónk, amiben óriásrobotok és még nagyobb gyíkok fognak bunyózni.

Hirdetés

Nemrég mutattunk már nektek tíz olyan 2024-ben érkező filmet, amire szerintünk érdemes lesz majd beülni (mi legalábbis biztosan így teszünk), most pedig jöhet a folytatás, vagyis ebben a listában tíz újabb 2024-es premiert fogunk nektek ajánlani. A rendszer változatlan, vagyis a filmek ábécé-sorrendben következnek, nem valamiféle egyéb rangsor alapján. 

Továbbra is látszik, hogy bár a Marvel Studios pihenőévet tart, és a Deadpool 3 mellett nem küldenek más produkciót a mozikba 2024-ben, de azért így sem szenvedünk majd hiányt képregényes vonatkozású filmekben. Nyilván persze így is kimaradtak izgalmasnak tűnő mozik, illetve direkt nem került fel például a Spider-Man: Beyond the Spider-Verse, mivel a Pókember: A pókverzumon át folytatásának jelenleg nincs hivatalos premierdátuma, és bőven benne van a pakliban, hogy egészen 2025-re fog majd csúszni. Következzenek tehát azok a 2024-es mozik, amiknek elvileg már megvan, mikor lesz esedékes a bemutatója. 

Az első részt itt olvashatjátok el.

Hirdetés

Godzilla x Kong: Az Új Birodalom

Premier: 2024. április 11.

2024-ben tovább bővül a MonsterVerse, vagyis a Legendary Pictures és a Warner Bros. Pictures közös filmes univerzuma, melyben Godzilla, Kong és a többi melák megint új szörnyetegeket ver majd bucira. Szépen kezd kiterebélyesedni ez a világ, hiszen két tévésorozat és négy film után immár az ötödik mozit várhatjuk a Godzilla x Kong: Az Új Birodalom képében. Az új részben a két címszereplőnek össze kell majd fognia valamiféle új, minden eddiginél nagyobb fenyegetéssel szemben, ami a jelek szerint valamiféle Konghoz hasonló óriásmajom lesz. Persze a legtöbbeket jelenleg nem az új főellenség tartja izgalomban, hanem az a tény, hogy Godzilla valamiért színváltáson esett át, és mostantól kezdve rózsaszínen világít akkor, amikor úgy istenigazából felpaprikázza magát. Jövő áprilisban remélhetőleg kiderül az is, hogy ennek egészen pontosan mi is az oka.

Joker: Folie à Deux 

Premier: 2024. október 4. (az Egyesült Államokban)

Ismét egy folytatás következik, ezúttal a 2019-es Joker második része, amit ismételten Todd Phillips rendez. A Joker: Folie à Deux történetéről jelenleg még semmit sem tudunk, egyedül annyi bizonyos, hogy a címszereplő, vagyis Arthur Fleck nyilván most is Joaquin Phoenix lesz, visszatér Zazie Beetz is Sophie Dumond szerepében, hozzájuk pedig Lady Gaga fog csatlakozni, mint Dr. Harleen Quinzel. Igen, ő bizony az a Dr. Harleen Quinzel lesz, akiből a Batman rajzfilmsorozatban, később pedig a DC Comics képregényeiben Harley Quinn vált. A Joker teljesen átalakította Batman ősellenségének eredettörténetét, szóval nagyobb összegben mernénk fogadni arra is, hogy Quinzel kisasszony eredetsztoriját is alaposan át fogják gyúrni az alkotók, de pont ezért is izgalmas ennyire ez a projekt.

Kraven, a vadász

Premier: 2024. augusztus 29.

Nem véletlenül volt szó arról, hogy bőven érkeznek a Marvel bukdácsolása ellenére is képregényfilmek jövőre, hiszen jön például a Sony Pókember nélküli pókverzumának következő dobása, vagyis a Kraven, a vadász, melyben Aaron Taylor-Johnson kelti majd életre a barátságos és közkedvelt hálószövő egyik legnagyobb ellenségét, Sergei Kravinoffot, vagyis Kravent. A Sony korábban olyan színészeket keresett meg Kraven szerepére, mint Brad Pitt, Keanu Reeves, John David Washington és Adam Driver, utánuk döntöttek végül Taylor-Johnson mellett. Kraven apját pedig az a Russell Crowe alakítja, aki lassan elsőszámú képregényes apukává lép elő, hiszen korábban ne feledjük, ő volt Jor-El, azaz Superman apja, illetve nemrég a Marvel-féle Zeusz szerepében is láthattuk őt. A filmben egyébként felbukkan majd Kraven testvére, vagyis Kaméleon is, aki az álcázás mestere, valamint Aleksei Sytsevich, avagy Rhinó. 

Kung Fu Panda 4 

Premier: 2024. március 21.

Hosszú idő eltelt már a 2016-os Kung Fu Panda 3 óta, jövőre viszont jön a negyedik rész, amelyben értelemszerűen ismételten Jack Black kölcsönzi majd hangját a főszereplőnek, Pónak, a zseniális harcművész pandának. Társa ezúttal egy róka, az Awkwafina által szinkronizált Zhen lesz, ellenfele pedig nem más, mint a gonosz Kaméleon, akit Viola Davis alakít. Kaméleon tényleg elég kemény ellenlábásnak tűnik, ugyanis varázsereje segítségével képes bárki harcművész technikáját és különleges képességeit lemásolni. A DreamWorks Animation Kung Fu Panda filmjei pontosan azért voltak eddig is annyira népszerűek, mert egyszerre tudtak a kicsikhez és a nagyonhoz is szólni, szóval talán nem tűnik túlzottan nagy vállalásnak az, ha pontosan ezt várjuk majd el a negyedik epizódtól is. 

Madame Web 

Premier:  2024. február 15.

A Sony tényleg nem tétlenkedik, még a Kraven bemutatója előtt 2024 elején a mozikba fogják küldeni azt a Madame Web filmet, amiben a címszereplővel együtt összesen négy Póknő száll majd szembe a szintén pókképességekkel bíró Ezekiel Simsszel. Érdekes csavar ez az eredeti képregényekhez képest, hiszen Pókember saját füzeteiben Ezekiel egyáltalán nem volt rosszfiú, így az előzetesek vagy át akarnak minket verni, vagy teljesen átgyúrják a karakter sztoriját. Az mindenesetre bizonyos, hogy az első kedvcsinálók alapján sokkal izgalmasabb filmnek tűnik a Madam Web, mint amilyennek gondoltuk volna. Nagyon reméljük, hogy a februári premier után sem vélekedünk majd róla másképp. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Mufasa: The Lion King

Premier: 2024. december 19.

Megvan a maga mókás bája annak, ha élőszereplős adaptációnak hívjuk a 2019-es Az oroszlánkirályt, hiszen kizárólag CGI állatok szerepelnek a filmben, de azért talán így is érthető, mi volt a Disney célja ezzel a mozival. Azon túl persze, hogy azonnali pénzesőt várnak el az összes hasonszőrű próbálkozástól. Jönni is fognak szépen sorban az újabb élőszereplős újragondolások, de közben a Miki egeres cég kvázi folytatásokban és előzményfilmekben is gondolkodik. Az utóbbira lesz példa a Mufasa: The Lion King, melyben Simba apukájának életét ismerhetjük meg közelebbről. Szomorú változás, hogy Mufasa ebben a filmben már nem az immár 92 esztendős James Earl Jones hangján fog megszólalni, a legendát Aaron Pierre váltja. Mivel ezúttal egy sokkal fiatalabb Mufasát láthatunk majd, a csere tulajdonképpen érthető. 

Sonic, a sündisznó 3. 

Premier: 2024. december 19.

Bár a második rész már messze nem ütött akkorát, mint az első, azért így is borítékolni lehetett, hogy elkészül a Sonic, a sündisznó 3., ami a jövő év végén tényleg be is fog futni majd a mozikba. A folytatásban természetesen visszatér minden fontosabb szereplő, így Sonic, Tails és Knuckles is, hozzájuk pedig újoncként a vörös csíkos fekete sündisznó, Shadow csatlakozik majd - róla egyelőre keveset tudni, még azt sem kötötték az orrunkra, hogy ki fogja őt szinkronizálni. Érdekes lesz látni, hogy mire lesz képes egyébként a gárda Dr. Ivo "Tojásfej" Robotnyik, vagyis Jim Carrey főgonosza nélkül, de a potenciális célközönség nagyja valószínűleg így is, úgy is a kék főhős miatt fog majd behuppanni a vetítőterem székeibe. 

Szellemirtók: A borzongás birodalma

Premier: 2024. március 28.

A 2021-es Szellemirtók - Az örökség végtelenül szerethető módon hozta vissza a köztudatba a Ghostbusters franchise-t, ez pedig nem kis mértékben annak is köszönhető volt talán, hogy a mozit az a Jason Reitman rendezte, akinek édesapja, Ivan Reitman az eredeti filmekért felelt. Jövőre érkezik a folytatás, ezúttal azonban az ifjabb Reitman csak az írásért felel, a Szellemirtók: A borzongás birodalmát már Gil Kenan fogja rendezni. Nagy aggodalomra persze nincs ok, hiszen Reitman és Kenan az előző részt is együtt írták, az újat is együtt fogják, a színészgárda pedig élén Paul Rudd-dal és persze Finn Wolfharddal természetesen most is visszatér. Aki szerette a 2021-es nagy visszatérést, az valószínűleg az új részben sem fog vészesen nagyot csalódni. 

Transformers One 

Premier: 2024. október 10.

Érdekes animációs filmnek tűnik a Transformers One, ami gyakorlatilag a mozifilmek előzményének is tekinthető, hiszen azt hivatott elmesélni, milyen volt az élet a távoli Cybertron bolygón, mikor még Optimus Prime és Megatron ott harcolt egymással, nem pedig a Földön. Az alakváltó robotoknak olyan sztárok kölcsönzik majd a hangjukat, mint Scarlett Johansson, Chris Hemsworth, Laurence Fishburne, Jon Hamm, Keegan-Michael Key, és Brian Tyree Henry, szóval a gárdával biztosan nem spóroltak az alkotók. A rendezésért az a Josh Cooley felel, aki korábban 17 éven át dolgozott a Piuxarnál, neki köszönhettük például a Toy Story negyedik részét, szóval abszolút nem tekinthető kezdőnek animációs fronton.

Venom 3 

Premier: 2023. november 7.

Végezetül egy újabb képregényfilmmel zárjuk ajánlónkat, 2024-ben ugyanis meg fogjuk kapni az immár trilógiává bővülő Venom széria harmadik részét is, melynek hivatalos címe egyelőre nem ismert. Egyébként sem lehet gyakorlatilag semmit sem tudni az új részről azon túl, hogy értelemszerűen visszatér benne címszereplőként Tom Hardy, illetve egyelőre meg nem nevezett szerepekben felbukkan majd Juno Temple és Chiwetel Ejiofor. A forgatás jelenleg is zajlik, a munkálatok november közepén indulhattak újra a nagy hollywoodi sztrájk lezárulása után. Nagyon jó lenne legalább már minimális infókat kapni, egyelőre azonban csak találgatni tudunk arról, hogy kivel vagy kikkel kerül majd szembe Venom a harmadik részében. Egyúttal nagyon reméljük, hogy a színvonal az első epizódot, nem pedig a második felvonást tükrözi. 

Ti mivel bővítenétek még esetleg a felsorolt filmek listáját? Mi lesz az a 2024-es mozi, amire teljesen biztos, hogy jegyet fogtok vásárolni? Írjátok meg kommentben!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)