Hirdetés

Tulajdonképpen miről is szól a Vaják: A vér eredete sorozat?

|

A showrunner és a három főszereplő igyekezett tisztázni a kérdést.

Hirdetés

A Vaják széria első két évadának hullámzó minőségéből kiindulva csak visszafogottan merünk lelkesedni a Vaják: A vér eredete című előzménysorozat iránt. Óvatosságra int az is, hogy a Geralt, Yennefer és Ciri története előtt 1200 évvel játszódó eseményeket, a Szférák Együttállását (ekkor mosódott el a határ az emberek, az elfek és a szörnyek világai között) igazából Andrzej Sapkowski sem bontotta ki részletesen a könyveiben. Magyarán Declan Debarra showrunnerre és írócsapatára hárult a feladat, hogy befoltozza a hézagokat, és válaszokat találjon a szerző által nyitva hagyott kérdésekre.

Hogy ennyi bizonytalanság után mégis mire számíthatunk a Vaják: A vér eredetétől, e tekintetben egy, az Entertainment Weekly hasábjain megjelent interjú szolgálhat némi támponttal, ugyanis az előzménysorozat showrunnere mellett a főbb szerepeket eljátszó Sophia Brown, Laurence O'Fuarain és Michelle Yeoh is készséggel állt a magazin munkatársának rendelkezésére.

Hirdetés

De Barra aki a győztesek szemszögéből kívánta bemutatni a nagy horderejű, szó szerint világrengető eseményeket, a kérdezz-felelek során arról mesélt, hogy az Együttállást megelőző időkben az erősen kasztosodott elfek uralkodtak. A Michelle Yeoh által megformált Scian egyike a harcosoknak (fölöttük állnak a bölcsek, a mágusok és persze a királyi vérből valók, alattuk pedig az alacsony származásúak), akit befogad a Holló (Raven) klán, miután a rivális Kutya (Dog) klán, fondorlatos módon végez a népével. Szellem (Ghost) klánbeli örökségéról a testét borító tetoválások árulkodnak, a homlokát díszítő például szabad fordításban azt jelenti, hogy az ígéreteket be kell tartani.

Scian tanítja meg harcolni a Éile-t (Sophia Brown), de vívótudományával együtt népe szemléletét is átadja a lánynak, aki a klánfőnök gyermekeként arra hivatott, hogy a Pacsirtaként (Lark) ismert elit őrséghez csatlakozzon, de inkább vándormuzsikusnak áll. Brown úgy tekint karakterére, mint a háromfős társaság iránytűjére, aki maga sincs tudatának abban, hogy voltaképp ő határozza meg, merre vigyen Scian, Fjall és a saját útja. A színésznő nagyon élvezte, hogy egy gyakran harcoló, kemény karakter bőrébe bújhat, ugyanakkor fontos volt számára hogy ne tűnjék ridegnek, ezért belevitt némi gyengédséget is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Laurence O'Fuarain által megszemélyesített Fjall szintén a harcosok stratájához, vagyis kasztjához tartozik, csak épp a minisorozat rosszfiúinak tűnő Kutya klán színeiben. Hűsége azonban meginog, amikor csatában elveszti egy szerettét, akit meg kellett volna óvnia, és a gyászt egyszerűen képtelen feldolgozni. Száműzetését követően a lehető legrosszabb pillanatot választja arra, hogy megtalálja lelki békéjét, ugyanis a Kontinensen épp eluralkodik a káosz.

A mindössze négy epizódból álló Vaják: A vér eredete a Netflix szándéka szerint december 25-én fog debütálni, ezt követi majd valamikor 2023 nyarán a Vaják harmadik évada. Új előzetessel sajnos továbbra sem tudunk szolgálni, de ha eddig nem kerítettetek rá sort, érdemes megnéznetek a tavalyit, amelyet a Vaják második évada után dobott be egészen váratlanul a streaming szolgáltató.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)