Hirdetés

Négy embert meglőtt egy férfi, mert összeveszett egy rokonával a túl hangos videojátékon

|

Az áldozat mellett több rendőrtiszt is megsérült abban az erőszakossá fajult vitában, ami egy hangos videojáték miatt alakult ki.

Hirdetés

Sajnos gyakran előfordul, hogy heves viták alakulnak ki a videojátékok kapcsán, de ezek közül kevés végződik annyira tragikusan, mint egy nemrég történt philadelphiai eset. A PhillyCrimeUpdate bűnügyi magazin szerint a napokban egy 12 éves fiú felhívta a rendőrséget, ugyanis az édesapja Michael Hwang lelőtte a nagybátyját, miután vitába keveredtek a túl hangos videojáték miatt.

A férfi ezek után egy golyóálló mellényben és egy Glock pisztollyal a kezében várta a rendőrséget, akikre azonnal tüzet nyitott, mikor megérkeztek. Hwang végül halálos lövést kapott a tűzpárbajban, de három rendőrtisztet komolyabban megsebesített.

Hirdetés

Az orvosok végül kritikus állapotban, de életben találták a nagybácsit, a fiú és az édesanyja sértetlenül vészelték át az incidenst.

A világ híroldalain természetesen hasonló címmel ment körbe az eset, és lehet megint csámcsogni azon, hogy a játékok tehetnek arról, hogy fegyveres erőszak történt. De a FOX 29 értesülései szerint az elkövetőt már jól ismerték a helyi rendőrök, korábban többször is lövöldözött a saját hátsó kertjében és meggyőződésük szerint a férfi mentális beteg volt. Az, hogy nem kezelték ezt megfelelően (vagy egyáltalán nem) lényegesen fontosabb kérdés, mint a tény, hogy mi volt a kiváltó oka a teljes összeomlásnak. 

A GS Extra Life rovata igyekszik szakértők közreműködésével foglalkozni a mentális egészség témakörével (többek között), de ha úgy érzed, hogy neked, vagy családodban, környezetedben bárkinek segítségre van szüksége, akkor ezen az oldalon rengeteg elérhetőséget találsz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)