Hirdetés

Az elmaradt NASCAR versenyek helyett is szimulátorokban zajlanak tovább a futamok

|

A Forma-1 után a NASCAR versenyzők is szimulátorra váltanak a versenyautóról, online futamaikat pedig még egy tévécsatorna is közvetíti.

Hirdetés

A koronavírus járvány terjedése miatt szinte minden nagyobb sportesemény elmarad, legutóbb az Olimpia elhalasztását jelentették be szervezők. Hogy a rajongók ne maradjanak néznivaló nélkül, több versenyző is elkezdte videojátékokban lepörgetni az elmaradt versenyeket, a Forma-1 például hivatalosan is közvetíti a szimulátorban lejátszott futamokat. A hétvégén a NASCAR versenyzők is online mérkőztek meg, ennek pedig akkora sikere lett, hogy a FOX tévécsatorna a teljes szezont közvetíti majd. 

Hirdetés

Vasárnap zajlott le az első eNASCAR iRacing Pro Invitational Series esemény, amin jelenlegi és visszavonult NASCAR versenyzők is részt vettek. A futamot a FOX is közvetítette, és majdnem egymillióan voltak kíváncsiak a virtuális versengésre. A sikert látva a tévécsatorna úgy döntött, hogy a teljes szezont műsorra tűzi, ezeket hivatásos közvetítők kommentálják majd. 

A NASCAR-nak létezik hivatalos játékadaptációja, a NASCAR Heat 4, de valamiért mégis az iRacingen belül kerül sor a futamokra. Mivel egyre többen kénytelenek otthon maradni, így a videojáték egy jó alternatíva lehet arra, hogy valamilyen szinten helyettesítsék a sporteseményeket, így például az NBA egy csapata is a liga hivatalosan licencelt játékában pörgeti le a mérkőzéseit.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)