Hirdetés

Letiltotta a Twitch a TheVR csatornáját

|

Nagyjából egy órával ezelőtt, feltehetően jogvédett tartalmak miatt kapott tiltást a Twitch robotjától WeAreTheVR csatorna.

Hirdetés

UPDATE: nagyon sok streamert érintett a tegnapi Twitch kaszabolás, erről itt olvashattok részletesebben.

Júniusban adtunk hírt arról, hogy bekeményített a zenei jogokat kezelő amerikai szervezet, a RIAA, és mivel három jogsértési figyelmeztetés után automatikus, visszavonhatatlan tiltás jár, a Twitch streamerek tömegével kezdték törölni tartalmaikat. Az egyik legnépszerűbb magyar Twitch-csatorna, a WeAreTheVR is ennek a háromcsapásos rendszernek esett áldozatául. 

Miután a Twitch Partnerek tiltásait figyelő StreamerBans robotja kiposztolta, Jani is megerősítette Twitteren, hogy a csatornát a Twitch letiltotta, méghozzá az Apple jogait kezelő cég követelései miatt.

Hirdetés

Valószínűleg az állhat a háttérben, hogy mint szinte minden nagyobb eseményt, az Apple iPhone 12-es bemutatóját is élőben kommentálták, ezt azonban a cég nem nézte jó szemmel. Egyelőre annyit tudnak, hogy három jogsértés gyűlt össze, de még az sem tiszta, ez a három ugyanarra az eseményre vonatkozik, vagy számított a júniusi WWDC is. Külön érdekes, hogy miért épp most léptek akcióba a jogvédők, korábban miért nem sérelmezték a rebroadcastot.

A srácok felvették a kapcsolatot az illetékesekkel, egyelőre a válaszra válnak. Ahogy bármi fejlemény lesz, vagy esetleg újraindul a csatorna, beszámolunk majd róla.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)