Hirdetés

Egy 2010-es World of Warcraft patch miatt született meg az Ethereum és az NFT

|

Közvetve ugyan, de a Blizzard is hatással volt a videokártya-hiányban kicsúcsosodott helyzetre.

Hirdetés

Az Ethereum az a blokklánc, ami az Ether kriptovaluta és az NFT-k mögött is áll. A rendszert Vitalik Buterin hozta létre, aki a centralizált hálózatok gyengeségeit akarta kijavítani. De vajon mi volt az az esemény, ami felnyitotta a szemét?

Egy 2010-es World of Warcraft balansz frissítés.

Hirdetés

Buterin így ír magáról az interneten:

"Boldogan játszottam 2007 és 2010 között a World of Warcrafttal, egy napon azonban a Blizzard eltávolította a damage komponenst a warlockom Siphon Life spelljéből. Akkor szembesültem vele, hogy milyen szörnyűek is tudnak lenni a központosított szolgáltatások. El is döntöttem, hogy abbahagyom a játékot."

2011-ben aztán új értelmet keresett az életének, ekkor akadt rá a Bitcoinra, amivel kapcsolatban először szkeptikus volt, végül azonban annyira beszippantotta, hogy 1,5 dolláros órabérért kezdett írni a Bitcoin Weeklynél, aztán nem sokkal később társalapítója lett a Bitcoin Magazine-nek.

Egy évvel később elkezdett egyetemre járni, mivel azonban körülbelül 30 órát fordított hetente a kriptóval kapcsolatos projektjeire, abba is hagyta felsőfokú tanulmányait. Ekkor az utazás vonzotta, miközben még szorosabbra fűzte a kapcsolatát a kriptók világával, majd nem sokkal később megszületett az Ethereum, ami azóta teljesen átvette az irányítást az élete felett.

Bár nem ez volt a célja vele, az Ethereum akkorára nőtt, hogy már mérhető hatással van a globális felmelegedésre és a GPU-hiányra, Kínában pedig be is tiltották az újfajta valutát. Maradjunk annyiban, hogy ez csak részben lett egy jól hangzó sikersztori.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)