Hirdetés

Csodákra képes a közösség az Unreal Engine 5-tel

|

Látványos összeállítás demonstrálja az új motor lehetőségeit.

Hirdetés

Májusban elindult az Unreal Engine 5 korai hozzáférésű verziója, melynek legfőbb újdonságait egy hosszabb cikkben gyűjtöttük össze. A közösség annak rendje s módja szerint rávetette magát a ropogós portékára, és azóta több látványos projektről is beszámolhattunk.

Ilyen volt például a Bioshock Unreal Enginge 5-ös továbbgondolása, a The Simpsons Hit & Run rajongói remake-je, vagy éppen a Knights of the Old Republic feltupírozott változata. Most viszont a motor hivatalos YouTube-csatornája jelentkezett egy rövid ízelítővel a szemrevalóbb közösségi művekből.

Hirdetés

A kicsivel több mint másfél perces anyag 21 független alkotó munkáját emeli ki, változatos jelenetekkel a sci-fitől a cyberpunkon át a lélegzetelállítóan valósághű helyszínekig. A videó kiválóan prezentálja az Unreal Engine 5 sokoldalúságát, amit az elkövetkező évek során számos játékban tapasztalhatunk majd.

A felvételeket elnézve kíváncsian várjuk, hogy mit kezdenek majd a motorral a komolyabb erőforrásokkal rendelkező stúdiók, amiből a nyáron már kaphattunk is némi betekintést a Gears of Wart fejlesztő The Coalition lenyűgöző tech demója révén.

Rajtuk kívül több nagyobb név, például a Square Enix, az inXile és a GSC Game World is támogatja az Unreal Engine következő generációját, de egy álláshirdetés alapján a Cloud Chamber is az új technológiára építi a Bioshock régen várt folyatását.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ha mélyebben is beleásnád magad a témába, YouTube-csatornánkon magyar felirattal nézheted meg a motor hivatalos Early Access bemutatóját.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)