Hirdetés

Az Activisiont és az Instagramot is beperelték egy iskolai lövöldözés miatt

|

Az áldozatok családjai szerint a reklámok és a Call of Duty tehetőek felelőssé a 21 életet követelő mészárlásért.

Hirdetés

2022. májusában egy 18 éves fegyveres több mint egy órán át gyilkolt a texasi Uvalde általános iskolájában. Az eset után a helyi rendőrség elismerte, hogy hibázott, és a világ számos pontján egyértelmű volt, hogy az Egyesült Államokban szigorítani kell a fegyverviselési törvényt. Az USA-ban két évvel később megtalálták a valódi okokat:

egyértelmű, hogy az Instagram, meg persze az a rohadt videojáték a hibás.

A most beadott kereset a Call of Duty kiadóját, az Activisiont, valamint az Instagram anyavállalatát, a Metát teszi felelőssé az eset miatt. Eszerint mindkét vállalat tudatosan adagolta az erőszakot a gyilkosnak, arra kondicionálva őt, hogy így kezelje a problémáit, sőt, meg is tanították a fegyverhasználatra, bármit is jelentsen ez.

A beadvány mögött 45 családtag, és az a Josh Koskoff ügyvéd áll, aki anno a Sandy Hook iskolai lövöldözés után 73 millió dollárt perelt ki a Remingtonból.

Hirdetés

A perben azt próbálják bizonyítani, hogy a 19 diákot és 2 tanárt meggyilkoló Salvador Ramos megszállott Call of Duty játékos volt, rengeteget gyakorolt a játékban, hogy megszerezzen olyan jutalmakat, amik csak rengeteg idő után válnak elérhetővé. A játékban elérhető az az AR-15-ös gépkarabély is, amit a támadásnál használt.

Az ügyvéd szerint az is fontos szerepet játszott a tragédiához vezető úton, hogy az Instagram több száz olyan képpel bombázta Ramost, amelyek a harcot, agressziót glorifikálták.Biztos ami biztos azért a fegyvert gyártó Daniel Defense vállalatot is beperelték, de Koskoff elmondta:

"Az Instagramnak fel kell hagynia azzal, hogy AR-15-öket reklámoz gyerekeknek, az Activison pedig nem képezhet gyilkológépeket a gyerekeinkből. Ennyire egyszerű."

Ti mit gondoltok? Tényleg ennyire egyszerű?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)