Hirdetés

A Mass Effect LucasArts-szerű újragondolása az a játék, amit azonnal játszanánk

|

Ilyen a BioWare klasszikus nagyszerű trilógiája a 90-es évek pixel art stílusában, és tényleg játszható lesz!

Hirdetés

Maniac Manson, The Secret of Monkey Island, Day of the Tentacle, Sam & Max Hit the Road, Full Throttle, Grim Fandango... csupa kultklasszikus videojáték, amiket műfajukon kívül egy dolog köt össze: a LucasArts égisze alatt jelentek meg a 80-as és 90-es években.

Igazi aranykorszak volt az a kalandjátékok rajongói számára, amelyre kellemes nosztalgiával gondolnak vissza, és amikor csak tehetik, vissza is térnek hozzá, vagy éppen pixel art-köntösbe költöztetik a modern alkotásokat. 

Hirdetés

Néhány évvel ezelőtt rajongók egy csoportja például készített egy point & click Mass Effect kalandjátékot, ami a The Full Adventures of Commander Shepard nevet kapta. A 2017-es, egyórás projekt a Mass Effect és általában véve a modern szerepjátékok szeretetteljes paródiája volt. Most, évekkel később a csoport egy remasteren dolgozik, ám ahelyett, hogy frissítenék a grafikát, inkább a 90-es évek pixel art stílusába viszik vissza, azaz demake-elik.

Egy Reddit-felhasználó, bizonyos parabolee három képet is fellőtt arról korábban, hogy milyen lesz az "új" grafika, a látottak alapján pedig a fejlesztőket olyan örökzöldek ihlették meg a leginkább, mint a Full Throttle, a The Secret of Monkey Island és az Indiana Jones and the Fate of Atlantis.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Az egyik képen az is látható, hogy egy modernebb leltármenüvel van dolgunk, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy szélesvásznú monitorral is élvezhessék a játékmenetet, miközben megmarad a játék eredeti képernyőmérete. A Legendary Edition demake többek között teljes szinkront, új rejtvényeket és dialógsokat, még több paragon és renegade döntéseket, új animációkat, Shepard választható nemét és más újdonságokat hoz magával.

Hogy a demake mikor jelenik meg, azt nem tudni, viszont a The Full Adventures of Commander Shepard eredeti változata továbbra is ingyenesen tölthető az itch.io-ról. Már alig várjuk, hogy a készítők adjanak egy helyzetjelentést róla, hol tart éppen a demake fejlesztése. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)