Hirdetés

A Facebook lenyomta a YouTube Gaminget

|

Hiába a Google erőfeszítései, a Zuckerberg-féle platform megszerezte a második helyet a Twitch mögött.

Hirdetés

Érdekesen alakult a videójátékos streaming szolgáltatások erőviszonya 2021 harmadik negyedévében - derül ki a Streaminglabs nemrég megosztott legfrissebb jelentéséből. A Microsoft által gondozott Mixer tavalyi kidőlésével három nagy szereplő maradt a piacon.

A Twitch vezető helye továbbra is megingathatatlannak tűnik, a második helyért versengő YouTube Gaming Live és a Facebook Gaming között azonban volt némi elmozdulás.

Hirdetés

A Streaminglabs szerint ugyanis a legutóbbi negyedévben már a Facebook állhatott fel a dobogó középső fokára, vagyis a YouTube Gaming hiába csábított át a Twitch-től több népszerű streamert is, egyelőre nem hoztak áttörést az exkluzív szerződésesek.

Ami a konkrét számokat illeti, a Twitch közvetítéseit 5,79, a Facebook Gamingét  1,29, a YouTube Gaming Live-ét pedig 1,13 milliárd órán át nézték az emberek a vizsgált időszakban. Ennél is nagyobb a különbség, ha az összesen streamelt órák mennyiségét nézzük: a Twitch 222,9, a Facebook 17,1, a YouTube pedig "csak" 8,4 millió órányi műsornak adott otthont.

A három legnépszerűbb Esport-liga a LoL Championship Korea (25,2 millió nézett óra), az ESL Pro League (28 millió nézett óra) és a Valorant Masters (31,7 millió nézett óra) volt. A kiadók között a Riot Games vitte a prímet, mögötte a Rockstar Gamesszel és a T2-vel. A legnézettebb kategória a Just Chatting (707,53 millió nézett óra) lett, a játékok körében pedig az első helyet a GTA V (656,32 millió nézett óra) szerezte meg, őt követi a League of Legends (442,57 millió nézett óra).

A teljes jelentés itt olvasható.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)