Hirdetés

Még több Silent Hill remake születhet a jövőben

|

Ha már a Konami képtelen érdemben életet lehelni a szériába, legalább a nosztalgiával kezdenének valamit.

Hirdetés

Azt tudjuk, hogy Norman Reedus szerint a Death Stranding sokkal jobb játék lett, mint amilyen a Silent Hills lehetett volna, de lássuk be, a Konami valóban képtelen volt az elmúlt években értelmes dolgot kezdeni a legendás horror-szériával. A nemrég debütált interaktív sorozatról ne is beszéljünk, akkora gyász az egész, és a Silent Hill 2 remake-re (ami legalább megdobogtatta a rajongók szívét) még várnunk kell, bár állítólag a Bloober Team már közel van a befejezéshez, jelentsen ez bármit is. Marad nekünk a röhejes Silent Hill pacsinkó felemelő emléke, fogat csikorgatva emlegethetjük a Konami nevét.

Annyit azért legalább remélhetünk, hogy pénzt azért akarnak csinálni maguknak, és ezért kénytelenek lesznek a biztos módszerekhez nyúlni. Azt tudjuk, hogy további Silent Hill-projektek készülnek: jön a Silent Hill Townfall, amelyet a skót NoCode stúdió fejleszt, és az Annapurna Interactive fog kiadni, valamint a Silent Hill F, ami az ígéretek szerint egy "teljesen új történet, amely az 1960-as évek Japánjában játszódik, és gyönyörű, mégis rémisztő világot mutat be". Ha viszont ezek nem váltják be a reményeket, akkor is meg kell fejni valahogy a rajongótábort (van még ilyen?).

Hirdetés

A Konami "konszolidált pénzügyi eredményekről" szóló jelentése teljesen mellékesen említést tesz a Silent Hill sorozat remake-jeiről is egy Metal Gear Solid Delta: Snake Eaterről szóló mondatban a grafikai motort illetve, ez persze lehet csak hiba is, de arra is utalhat, hogy egynél több remake van fejlesztés alatt a Konami berkein belül. Több külföldi sajtóorgánum megkereste a Konamit a témában, ha a kiadó reagál ezekre, azokról természetesen mi is beszámolunk majd nektek.

A Capcom bebizonyította, hogy az okosan felépített remake-ek jól hoznak a konyhára, nem véletlen tehát, hogy a Konami is hosszú évek csendje után mozgolódni kezdett, de történelmüket ismerve vannak erős kétségeim, mennyire lesznek sikeresek majd a Silent Hill széria újabb próbálkozásai, a Silent Hill: Ascension egyelőre nem azt mutatja, hogy remek irányba haladunk. 

A Silent Hill 2-t nagyon nehéz lesz elrontani, ebben azért legalább biztosan reménykedhetünk, de ha még készülne remake, te melyik részt látnád viszont szívesen felújítva?

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)