Hirdetés

Életjelet adott az Interplay, modern konzolokra jön a Baldur's Gate: Dark Alliance

|

Tulajdonképpen a semmiből bukkant fel a már többször csődbe ment kiadó, és egy igazi klasszikust hozott vissza a köztudatba.

Hirdetés

Értelmezés és nézőpont kérdése, hogy megmagyarázhatatlan játékipari anomáliaként, vagy inkább kisebbfajta csodaként könyveljük el, hogy az Interplay még mindig nem szűnt meg létezni, és továbbra is az Caen testvérpár vezeti, akik az 1999-es hatalomátvételt követően száműzetésbe kényszerítették Brian Fargo alapítót (inXile Entertainment), ebek prédájául vetették az akkori BioWare-rel egy szinten emlegetett Black Isle Studiost, és csődbe vitték a céget, ráadásul nem is egyszer.

Most mégis itt van, bizonyítva, hogy épp olyan szívós, mint a mikroszkopikus medveállatka, és nehezebben legyűrhető, akár a százfejű vidra (ahogy Ivy Teasdale, a Csengetett, Mylord? aranyszívű, ám nem túl éles eszű szobalánya mondaná).

Hirdetés

Igaz, hogy már tavaly is hallatott magáról az Interplay, amikor összebútorozott a 3D Realmsszel a Kingpin: Reloaded kedvéért, ám ez alkalommal szépen csengő, nosztalgikus énünkhöz szóló ígéretek helyett kiadásra kész játékot hozott magával. Méghozzá nem is akármilyet, hanem azt a Baldur's Gate: Dark Allience-t, amely konzolos berkekben majdnem olyan nagy megbecsülésnek örvend, mint a CRPG-fanatikusok körében a BioWare-féle Baldur's Gate. Mellesleg épp ez az akció-RPG (vagy hack and slash, ha így jobban tetszik), amelynek szellemiségét a nyáron érkező Dungeons & Dragons: Dark Alliance szeretné továbbvinni.

A Snowblind Studos 2001 decemberében, tehát 19 és fél évvel ezelőtt megjelent alkotásának új kiadására azonban nem kell olyan sokat várnunk, sőt elvileg semennyit sem, hiszen a mai napon elérhetővé válik Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One és Xbox Series X|S konzolokra. A PC-sek ahogy hajdanán, úgy most is kimaradnak a buliból, bár ez a döntés nehezen magyarázható.

Noha ez a verzió már 4K-s felbontással és kétszemélyes, lokális kooperatív móddal kecsegtet, tudni kell róla, hogy szimpla újrakiadásról van szó, nem toldozott-foldozott remasterről, urambocsá' minden elemében megújult és modernizált, a kor követelményeinek megfelelő remake-ről. Emiatt a 30 dolláros kezdőár némileg túlzónak tűnik, szóval talán nem árt megvárni pár tesztet, hogy kiderüljön, technikailag is rendben van-e a Baldur's Gate: Dark Alliance. Aztán felőlünk jöhet a folytatása is a Black Isle Studiostól.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)