Hirdetés

Az Xbox Live is megérezte az otthon maradt játékosok rohamát

|

Nemrég picit akadozott a szolgáltatás, és egyáltalán nem nehéz kitalálni, miért is történhetett ez.

Hirdetés

A koronavírus-járvány miatt rengetegen kerültek már karanténba a saját otthonaikban, és sokan vannak azok is, akik megelőzés céljából nem mozdulnak ki a lakásból. A nagy semmittevésben pedig bőven jut idő játékra, ez pedig a Steam mellett már a Microsoft egyik szolgáltatására is komoly megterhelést jelent.

Hirdetés

Nemrég több felhasználó is arra panaszkodott, hogy egyszerűen nem tudják elérni az Xbox Live szolgáltatásait, így nem működtek a játékok online funkciói, illetve akadtak olyan játékosok is, akik be sem tudtak lépni fiókjukba. Világszerte felütötte a fejét ez a jelenség, és a Microsoftnak bizony kellett néhány óra, mire helyre tudta rakni a dolgokat. Később a hivatalos Xbox Suppoert Twitter-oldalon nyugtattak meg mindenkit és közölték, hogy most már bátran visszajelentkezhetünk a profilunkba, minden helyreállt. 

Az Xbox részleg feje, Phil Spencer egyébként a Twitteren meg is erősítette, hogy komoly terhelés alatt vannak a szerverek. Várhatóan lesznek még ilyen kellemetlenebb időszakok a későbbiekben is, hiszen a járvány miatt valószínűleg egyre többen kényszerülnek otthon maradni, így pedig értelemszerűen egyre többször kerülnek majd elő a kontrollerek, és a megnövekedett aktivitást sajnos nem mindig tudják megfelelően kezelni a szerverek.

Ti tapasztaltatok hasonló problémákat az Xbox Live-val?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)