Hirdetés

World of Warcraft Classic - csalni lehet az instance-okban, de nem marad büntetlenül a kihasználása

|

Egy bugnak köszönhetően lehetővé vált, hogy egy dungeon főellenségét többször is megöljék egymás után.

Hirdetés

A layering technológiának köszönhető, hogy egyáltalán volt esélyünk beférni a szerverekre, és függetlenül a hosszú soroktól (és a 30 perces vadászattól, amit 6 farkas leöléséért folytattunk) viszonylag túlélhető volt a World of Warcraft Classic indulása.

Hirdetés

Ugyanakkor ennek a megoldásnak voltak hátrányai, főleg azok szempontjából, akik versengtek az első 60-as szintért vagy a legjobb felszerelés eléréséért. Mert a technológiának köszönhetően ugyanabból a területből több verzió is létezik, és aki kihasználta a dolgot (egy haverral átvitette magát mondjuk egy másik layerre, hogy ott ölje le ugyanazokat a szörnyeket, akiket a sajátjában már levágott), az előnyre tett szert. A Blizzard dolgozik azon, hogy a layering minél kevésbé érinthesse a WoW Classic világát, de most egy újabb probléma merült fel emiatt, ami a dungeonokat érinti.

Nézd meg Skarmtank Molten Core TONIGHT! Feral druid MT PoV! című tartalmát a twitch.tv weboldalon

Kiderült (ahogy azt a fenti videón is láthatjátok), hogy a játékosok át tudnak ugrani egyik layerről a másikra egy dungeonben, és megölhetik így újra az ott álldogáló főellenfelet. A hagyományos dungeonöket egyébként is lehet resetelni óránként akár ötször is, így többször is teljesíthetőek, ugyanakkor ezzel a módszerrel nem kell újra átverekedni magunkat az egészen, farmolhatjuk ugyanazt a bosst, aki nagyon kis eséllyel dobja a nagyon értékes cuccokat. Egyes beszámolók szerint ezt kihasználva egész guildek rántották ki a pre-raid best in slot (a jelenlegi változatban elérhető legjobb) cuccokat, és vannak, akik több tízezer aranyat halmoztak fel. Egyes rajongók szerint csak egy teljes rollback segíthet orvosolni a problémát, de ezt biztosan nem fogja meglépni a kiadó.

A Blizzard felismerte a hibát, és közölték, hogy kész a tapasz. Az élesítése még a mai nap folyamán megtörténik, azokat pedig, akik tudatosan használták ki a bugot, komolyan meg fogják büntetni. A játék felhasználói szerződésében benne van, hogy a hibák szándékos kihasználása büntetést vonhat maga után. A Blizzard élni is fog a lehetőséggel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)