Hirdetés

Windows 10 - már valószínűleg letöltötted, akkor is, ha nem akartad

|

Nem akarsz frissíteni Windows 10-re? Pedig a fájlok már ott vannak a gépeden, akkor is, ha nem kérted.

Hirdetés

A Windows 10 immár 75 millió felhasználóval büszkélkedhet, a Microsoft azonban szeretné mihamarabb a lehető legtöbb felhasználóhoz eljuttatni az új rendszert. Így fordulhat elő, hogy a Windows 7 és Windows 8 operációs rendszerekre automatikusan letöltődik a telepítő, anélkül, hogy tudnánk róla.

A dologra a The Inquirer egyik olvasója bukkant rá, miután több "Probléma a Windows 10 frissítése közben" üzenettel is találkozott az Windows értesítési központjában. A Windows 7 és Windows 8 felhasználók eldönthették, hogy szeretnének-e csatlakozni a programhoz, de a jelek szerint amennyiben automatikusan letöltjük a frissítéseket, úgy a Windows 10 telepítője is megjelenik a gépünkön. Ez persze nagyon jó akkor, ha a későbbiekben valóban szeretnénk frissíteni, de mi van akkor, ha egyébként eszünk ágában sincs?

Az operációs rendszert tároló háttértár gyökerében egy rejtett mappában tárolódnak a fájlok, amelyek mérete a visszajelzések alapján 3-6 GB közt mozog, de nálunk például 6,7 GB-t ír. Ez alapvetően nem hangzik soknak, de ha mondjuk egy kisebb háttértárú gépet használunk, vagy épp korlátozott az internetünk, akkor nem biztos, hogy a 6 gigás letöltésnek örülni fogunk. A fájlok egy $Windows. ~BT mappában találhatóak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)