Hirdetés

Túlélők, kalózok, tolvajok és Bafta - mi történt a héten?

|

Újabb hetet tudhatunk magunk mögött, ismételjük át együtt a fontosabb mozzanatokat!

Hirdetés

Ismét engem ért a megtiszteltetés, hogy összefoglaljam nektek az elmúlt hét történéseit, én pedig örömmel teszek eleget ennek a "kötelességnek", ami inkább jutalomnak neveznék. Kezdjünk is bele!

A hétfő reggelt rögtön egy új játék bejelentésével, az Anomaly 2-vel kezdtük, amit egészen vicces előrendelői akcióval támogattak meg a fejlesztők: fél áron kínálták az akkor még ismeretlen játékot. Zseniális.

Nem ez volt azonban a legnagyobb durranás hétfőn, hiszen napokkal a megjelenés előtt már Tomb Raider 2013 teszt érkezett Mocsytól. A játék remekül sikerült, sőt, a készítők azt is megerősítették, hogy érkezik egy új Tomb Raider film is, úgyhogy igazán nem lehetett okunk panaszra. Nekem mondjuk van: sajnos haldoklik a gépem, ezért nem tudok játszani Lara kisasszonnyal. Meg a játékkal sem.

A múlt héten bejelentett Assassin's Creed IV: Black Flag-ről is érkeztek az infók szép számmal, Daev pedig egészen Londonig repült a játék miatt, aminek köszönhetően egy részletes előzetest olvashattunk tőle. Azóta azt is megtudtuk, hogy Desmond karakterét sem hanyagolják majd el A Karib-tenger kalózai a kalózos orgyilkos játékban, melyet teljes értékű résznek szánnak a készítők. Az is kiderült, hogy a PETA-nak nem lesz a kedvence a "Repül a bálna" című nóta, de a Ubisoft-ot sem kell félteni. HP pedig remek rap mókát talált a témában, következzen most ez:

Hivatalosan bejelentették a Thief 4-et is, amit nemes egyszerűséggel csak "Thief"-nek kereszteltek el, nem sokkal később pedig előzetesünket is elolvashattátok már. A Dishonored akarva-akaratlanul eszembe jut, ha ránézek a képekre, de ez nem feltétlenül rossz dolog, sőt, a Dishonored most már hivatalosan is bekerült a klasszikus játékok pantheonjába, köszönhetően a 2013-as Bafta díjazásoknak.

Kijutott botrányból is a hétre, ezúttal azonban nem a Politika vs Játékvilág párharc folytatódott, hanem a Kiadó vs Vásárló meccs került megrendezésre. A Sim City szerverei megjelenéskor nem bírták a rajongók rohamait, az EA meg próbálta menteni a menthetőt. Végül is ingyen játékokkal szeretnék megenyhíteni a játékosok szívét, a dühös visszajelzések alapján viszont nem lesz könnyű dolguk.

A hétfői Hype-ban a Tomb Raider launch party-n történt eseményeket mutattuk be, szerdán már a fentebb is említett Sim City botrány került terítékre, pénteken pedig egyéb érdekességekről tudósítottunk titeket. Közben gőzerővel próbáljuk kitalálni, ki legyen a GS női arca, a döntőbe végül négyen jutottak be. Titeket is megkérdeztünk, hogy kinek örülnétek, a következő hét folyamán pedig minden kiderül. Addig is mindenki ismerkedjen meg a lányokkal, ha még nem tette volna:

A madarak is csiripeltek ezt-azt, többek között a Mafia III-ról (RG most elégedetten csettint és pezsgőt bont), a következő Batman játékról és a Battlefield 4-ről, aDaM és RG kollégám pedig két komoly témát járt körbe: a Csillagok Háborúja univerzum hanyatlásáról és a kreatív PC-s játékokról értekeztek.

Ez történt tehát dióhéjban, remélem sok új élménnyel gazdagodtatok. Ne felejtsétek, holnap este StarCraft II: Heart of the Swarm launch party a Millenáris Parkban, aminek örömére elintéztük, hogy újra rendelhető legyen a gyűjtői változat, és remek koktélokat is bemutattunk kedvcsinálóként. Ott találkozunk!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)