Hirdetés

Tim Burton's Alice in Wonderland teaser trailer

|

Lewis Carroll regényéből Tim Burton rendez filmet a Disney égisze alatt.

Hirdetés

Charles Lutwidge Dodgson író, fényképész, matematikus 1865-ben vetette papírra Lewis Carroll álnéven a Csodaországot felfedező Alice történetét.



A világirodalom klasszikusait nem ismerő olvasók American McGee Alice-feldolgozásával esetleg már találkozhattak, így ha más nem, akkor a kultikus akciójátékból emlékezhetnek az Őrült Kalaposra, a Fehér és a Vörös királynőre, a macskára, a nyúlra, stb. Hacsak nem tévedek nagyot, néhány nappal ezelőtt írtunk arról, hogy a Disney Interactive bejelentette, a film játékváltozatát (Alice in Wonderland), aminek semmi köze nem lesz az American McGee féle véres folytatáshoz. A filmről azonban mindeddig nem sok szó esett.



Nos, rendezőként a látnoki erejű Tim Burtont üdvözölhetjük, aki az Ed Wood, az Ollókezű Edward, a Sweeney Todd és más remekművek után újfent kedvenc színésze, Jhonny Depp dirigálásával töltheti idejét. Az Őrült Kalapost alkotó sztár mellett feltűnik még Vörös királynőként Burton felesége, Helena Bonham Carter, illetve Fehér királynőként Anne Hataway is.
A film története szerint Alice (Mia Wasikowska) 19 évesen résztvesz egy estélyen, amihez nem igazán füllik a foga, ezért amint csak lehet kisurran a kastély parkjába, ahol találkozik a Fehér Nyúllal (Michael Sheen). A nyulat követve beesik egy üregbe, ami egyenesen Csodaországba vezet. Tíz évvel ezelőtt járt már itt, de nem emlékszik rá. A Vörös királynő ül a trónon, a birodalom lakói pedig arra várnak, hogy valaki győzelemre vezesse lázadásukat. Alice régi barátai segítségével apránként visszaszerzi emlékeit, s felveszi a harcot a trónbitorlóval.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)