Hirdetés

Tényleg mindenre rákattintunk?

|

Egy biztonsági szakember kipróbálta, hogy hányan klikkelnek rá "Az Ön gépe vírusmentes? Kattintson ide ingyenes fertőzésért!" szövegű hirdetésre. Az eredmény fél év alatt 409 kattintás.

Hirdetés

Didier Stevens egy IT konzultációval foglalkozó cégnek dolgozik, mint biztonsági szakember. Amikor először olvasott a Goggle Adwords hirdetési szolgáltatásról, rácsodálkozott, hogy mennyire olcsó és egyszerű ilyen módon hirdetni, azt pedig már régebbről tudta, hogy mennyire könnyű egy drive-by download oldalon kikötni, ha az ember a Google-ban keres. "Már havonta pár euró elég ahhoz, hogy elinduljunk" - mondta Stevens -, "és ez ébresztett rá arra, hogy ártó szándékkal is felhasználható. Egy módja annak, hogy a drive-by download oldalra kerüljünk rögvest a kereső első oldaláról."
Tovább-->

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)