Hirdetés

Szerzői jogi troll lopta el az egyik leghíresebb Counter-Strike videót

|

Újabb eset bizonyítja, hogy mekkora sebekből vérzik a YouTube jogvédelmi megoldása.

Hirdetés

A Counter-Strike közösségben jó eséllyel nem kell bemutatni az idén 15 éve feltöltött "DOOR STUCK! DOOR STUCK!" videót, amely olyan ebben a szcénában, mint a híres-neves Leeroy Jenkins a World of Warcraft rajongói körében.

Akinek viszont mégsem lenne ismerős: egy CS 1.6-ban felvett jelenetről van szó, amelyben a videót rögzítő KinetiK001 késelgetve követi a Snoop Dogg "Drop It Like It's Hot" című klasszikusát rappelő csapattársát, majd az egy óvatlan pillanatban beragad egy ajtóba, mire mindkettejüket lemészárolják.

A mindössze félperces filmet a csapdába esett csapattárs hisztérikus ordítása tette ikonikussá, s később még a Valve is megemlékezett róla egy CS:GO-s matricával.

Hirdetés

Ezt a videót sikerült most ellopnia egy szerzői jogi trollnak, aki azt állítja, hogy a felvétel alatt hallható hangsáv az ő tulajdonát képezi, a YouTube megdöbbentően primitív automatizált rendszere pedig simán hisz neki. Erről maga KinetiK001 számolt be, aki azt mondja, hogy a tolvaj jelenleg is zavartalanul profitál a 23 millió megtekintés felett járó videóból, miután a YouTube visszadobta az ő fellebbezési kísérleteit.

A történetet tovább súlyosbítja, hogy egy másik youtubernek több hasonló akciót is sikerült a lopás elkövetőjéhez kötnie.

Ha továbbra sem sikerül dűlőre jutnia, KinetiK001-nek csak a törlés vagy a privátra állítás lehetősége marad, ami egyaránt végtelenül szomorú hír lenne egy ilyen legendás felvétel esetében. A Twitteren ezért kisebb mozgalom szerveződött a #SAVEDOOR hashtag köré, cikkünk írásáig viszont nincs információnk arról, hogy ez sikerrel járt volna.

Az eset mindenesetre jól példázza, hogy milyen könnyű visszaélni a YouTube jogvédelmi rendszerével, ha elég gerinchiányos hozzá az elkövető.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)