Hirdetés

A Sony egyik volt fejlesztője szerint a PlayStation 5-nek gondot okozhatnak bizonyos játékok

|

Chris Grannell szerint a külsős fejlesztésű, nagy nyílt világú kalandokban mutatkozhat meg a PS5 gyengébb teljesítménye a konkurenciával szemben.

Hirdetés

Már a Sony és a Microsoft is engedett egy behatóbb pillantást a következő konzoljai borítása alá, melyből gyorsan kiderült, hogy az Xbox mérnökei ismét erősebb hardvereket pakoltak bele a gépükbe. A Killzone és a Wipeout játékokon is dolgozó ex-sonys fejlesztő, Chris Grannell most arról beszélt egy podcastben, hogy ez az erősségbeli különbség bizony érezhető lesz egyes játékok esetében.

Hirdetés

Grannell elmondása szerint a különbség leginkább a külső fejlesztők által gyártott, nyílt világú játékok kapcsán lesz tetten érhető, ezekkel ugyanis meggyűlhet a baja a Sony által gyártott konzolnak.

"A hatalmas különbség a számolási kapacitás mennyiségében érezhető... Ez elég tekintélyes, amikor a valós idejű ray-tracingre és hasonlókra kerül a sor. A PS5-nek a külső fejlesztésű, nagy nyílt világú játékok tekintetében akadhatnak problémái"

Szerinte csak az Xbox Series X lesz képes arra, hogy valóban megküzdjön a valós idejű ray-tracinggel, de ez nem azt jelenti, hogy a PS5-ön nem futnak majd rendesen a játékok, mindössze azt, hogy a stúdiók kénytelenek lesznek kompromisszumokat hozni a fejlesztések során. 

Noha Grannell esetében egy belsős tapasztalatokkal bőségesen ellátott forrásról beszélünk, azért ezek alapján még nem érdemes elásni a PlayStation 5-öt, hiszen még egyáltalán nem láttuk, hogy hogyan futtatja a következő generációs kalandokat a konzol.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)