Hirdetés

Sokkal könnyebben lehet mostantól játékokat megosztani egymással Steamen, egyszerűsödött a szülői felügyelet is

|

A Valve egy teljesen új rendszert jelentett be, ami könnyebbé teszi egymás játékainak használatát és a szülői felügyelet gyakorlását.

Hirdetés

A családos gamereknek ismerősen csenghet a Steam Családi Megosztás és a Családi Nézet szolgáltatások neve, amelyek lehetővé tették a játékaink megosztását és annak szabályozását, hogy milyen címekhez férhet hozzá a porontyunk. A rendszer egész jól működött, de a Valve most átdolgozta az egészet, így jóval gördülékenyebbé vált a megosztás és a felügyelet gyakorlati megvalósulása.

A Steam ugyanis nemrég bejelentette a vadonatúj, Családok (Families) nevű megoldást, ami egybegyúrja és leváltja a Családi Megosztást és a Családi Nézetet, még többet is nyújtva náluk.

A Steam Családok egyik legfontosabb újítása ugyanis az, hogy a játékokat megosztva már egy időben több ember is hozzáférhet az adott könyvtár tartalmához egészen addig, amíg nem ugyanazt a címet tolják.

Hirdetés

Amennyiben viszont a családi könyvtárunkban több példány is rendelkezésre áll egy bizonyos tételből, akkor a párhuzamos játéknak sincs akadálya.

"Amikor csatlakozol egy Steam családhoz, automatikusan hozzáférést kapsz a családtagok birtokolta megosztható játékhoz, és ők is hozzá tudnak férni a te Könyvtáradban levő megosztható játékokhoz. Amikor legközelebb bejelentkezel a Steambe, ez az új "Családi Könyvtár" meg fog jelenni a bal oldali oszlopban a játéklistád alszakaszaként."

- részletezi a funkció működését a Valve. Fontos, hogy a megosztható játékok köre nem fix, arról minden esetben a fejlesztők döntenek, akik bármikor letilthatják a lehetőséget. Jelenleg mindenesetre olyan tételek sorakoznak a választékban, mint a Helldivers 2, a Hogwarts Legacy, az Elden Ring és még sokan mások, amit ezen a linken tudsz böngészni. A megosztott játékokat tolva minden esetben saját játékmentéseket hozunk létre és saját Steam teljesítményeket érünk el.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ami pedig a szülői felügyeleti eszközöket illeti, a Családok ezt mostantól egy tető alatt kezeli a megosztással, jóval kényelmesebbé téve a vonatkozó funkciók kezelését. A beépített eszközök segítségével a szülők korlátozhatják, mivel és mikor játszhatnak a gyermekeik Steamen, amire bárhonnan ráláthatnak, ahol hozzáférnek a platformhoz, beleértve a mobileszközöket is. A Családok emellett egy új megoldást is tartalmaz, melynek révén a gyerekek engedélyt kérhetnek a szülőktől egy játék megvásárlására, amit így csak le kell okézni a tranzakcióhoz.

A Steam Családok egyelőre béta üzemmódban fut, melynek kipróbálásához ide kattintva találsz magyar nyelvű útmutatót, benne az új megosztási és felügyeleti rendszerre vonatkozó összes tudnivalóval.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)