Hirdetés

Riddick fejlesztőit még nem érte el a válság

|

A napjait függetlent csapatként tengető Starbreeze Studios pénzügyi helyzete egyelőre stabil, veszteségről szó sincs.

Hirdetés

A svéd játékfejlesztés vitathatatlanul a világ élvonalába tartozik, hiszen olyan csapatok munkáit érdemes figyelemmel követni, mint az EA DICE (Battlefield sorozat, Mirror's Edge), a Massive Entertainment (Ground Control sorozat, World in Coflict), a GRIN (Ghost Recon Advanced Warfighter PC-re) no és természetesen jelen írás főszereplője.
Az 1998-ban alapított härnösandi stúdió fennállása óta olyan címeket tett le az asztalra, mint a The Outforce, az Enclave, a Knights of the Temple, a The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay és a The Darkness.

enclave.jpg


Jelenleg a The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena mellett egy új Jason Bourne játékon és a hét lakat alatt őrzött Project RedLime-on dolgoznak a srácok. Előbbi Robert Ludlum regényfolyamára építkezik, utóbbi pedig egy régi EA-klasszikus feltámasztására tett kísérlet. Pletykálnak még egy The Darkness folytatásról is a Take Two számára.

the-darkness.jpg


Annak ellenére, hogy 2007-óta nem jelent meg egyetlen alkotásuk sem, a menedzsment érti a dolgát, hiszen 2008 júliusa és decembere között 41 millió svéd korona (4.96 millió dollár)volt a cég bevétele a tavalyi 27.5 millióval (3.14 millió dollár) szemben. Ebből adózás utáni eredményként mintegy 7.2 millió korona maradt a cég kasszájában. Dollárban kifejezve ez 824.000 zöldhasú. Szintén pozitívumként értékelendő, hogy miközben másutt létszámleépítés zajlik, a svédek 86-ról 93-ra bővítették az alkalmazottak számát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)