Hirdetés

QuickTime van a gépeden? Jobb, ha most rögtön törlöd!

|

Az Apple megszünteti a windowsos alkalmazás támogatását, így a gépünk máris veszélynek van kitéve.

Hirdetés

Biztos vagyok benne, hogy néháűny évvel ezelőtt egész nap csuklottak a QuickTime fejlesztőinek szülei, ha más nem azért, mert én emlegettem őket, amikor az alkalmazás nem pont azt csinálta, amit szerettem volna. Az Apple alkalmazásának windowsos változata nem volt túl népszerű, ezért az almás cég úgy döntött, hogy nem is támogatják tovább a dolgot.

Arról mondjuk elfelejtettek szólni a felhasználóknak, hogy már januárban lemondtak a szoftverről, így ne is várjuk tovább a biztonsági frissítéseket. Ezzel alapvetően nem lenne gond, de a biztonsági szaklértők legalább két problémás hibáról tudnak, amelyek így sosem lesznek kijavítva. Bár az egyelőre nem tiszta, hogy kihasználták-e már a sebezhetőséget, a program használata egyértelmű veszélyforrás a jövőben.

Ha valamilyen okból meg kell tartanotok az alkalmazást (a Premiere és az After Effects például aktívan használja a mai napig), akkor legyetek különösen óvatosak a levelezéssel és a weboldalakkal, mert könnyen besurranhat valami a biztonsági réseken!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)